Lietuva ir Izraelis bendradarbiaus kibernetinio saugumo srityje

Lietuva ir Izraelis Tel Avive pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

 Lietuva ir Izraelis Tel Avive pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje.<br> 123RF nuotr.
 Lietuva ir Izraelis Tel Avive pasirašė ketinimų protokolą dėl bendradarbiavimo kibernetinio saugumo srityje.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2019, 9:42 AM

Abi šalys sutarė keistis informacija ir duomenimis apie kibernetinius incidentus bei atakas, rengti dvišalius kibernetinio saugumo institucijų ekspertų susitikimus.

„Lietuvą ir Izraelį sieja bendri strateginiai tikslai ir bendras suvokimas, kad šalių partnerystė kibernetinio saugumo srityje yra abipusiai naudinga kovoje su kenkėjiška veikla kibernetinėje erdvėje“, – sako protokolą pasirašęs krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza.

Pasak ministerijos, šis ketinimų protokolas yra pirmasis žingsnis stiprinant Krašto apsaugos ministerijos ir Izraelio nacionalinio kibernetinio direktorato bendradarbiavimą.

Krašto apsaugos viceministras Izraelyje lankosi kartu su Lietuvos ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio vadovaujama delegacija.

Vizito metu taip pat planuojami susitikimai su Izraelio valdžios atstovais ir dalyvavimas tarptautinėje kibernetinio saugumo konferencijoje „CyberTech“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.