Italijos dešinieji ragina uždrausti „Huawei“

Dešiniųjų pažiūrų populistai iš Italijos valdančiosios partijos „Lyga“ („Lega“) ragina šalies valdžią uždrausti Kinijos telekomunikacijų milžinui „Huawei“ tiekti įrangą 5G mobiliojo ryšio tinklams, praneša Italijos laikraštis „Il Messaggero“.

Dešiniųjų pažiūrų populistai iš Italijos valdančiosios partijos „Lyga“ („Lega“) ragina šalies valdžią uždrausti Kinijos telekomunikacijų milžinui „Huawei“ tiekti įrangą 5G mobiliojo ryšio tinklams. <br>123RF nuotr. 
Dešiniųjų pažiūrų populistai iš Italijos valdančiosios partijos „Lyga“ („Lega“) ragina šalies valdžią uždrausti Kinijos telekomunikacijų milžinui „Huawei“ tiekti įrangą 5G mobiliojo ryšio tinklams. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 3:03 PM, atnaujinta Feb 22, 2019, 3:08 PM

„Il Messaggero“ skelbė, kad įstatymų leidėjai iš partijos „Lyga“, kuri yra sudariusi valdančiąją koaliciją su „5 žvaigždučių judėjimu“ („Movemento 5 Stelle“), planuoja raginti parlamentą pasinaudoti „auksinėmis galiomis“ ir visiškai ar iš dalies uždrausti „Huawei“ veiklą šalyje. Šiuo metu „Huawei“ yra vienas didžiausių telekomunikacijų įrangos tiekėjų Italijoje.

Ketvirtadienį Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Mike'as Pompeo įspėjo, kad dėl saugumo sumetimų JAV negalės bendradarbiauti ar dalintis informacija su šalimis, kurios naudoja „Huawei“ sistemas.

Interviu „Fox Business“ M. Pompeo pareiškė, kad valstybės Europoje ir visame pasaulyje turi suprasti pavojų, kurį kelia „Huawei“ telekomunikacijų įranga.

„Jei šalis priima „Huawei“ įrangą į kai kurias kritines informacinių technologijų sistemas, mes nebegalėsime dalintis informacija su jais, nebegalėsime dirbti kartu su jais“, – perspėjo JAV valstybės sekretorius.

„Huawei“ pastaruoju metu susidūrė su kaltinimais, kad Kinijos valdžia gali naudoti bendrovės įrangą šnipinėjimui. Jungtinės Valstijos yra kampanijos uždrausti „Huawei“ priešakyje ir ragina sąjungininkus boikotuoti Kinijos įmonės įrangą, tačiau tiek „Huawei“, tiek ir Kinijos valdžia neigia bet kokius kaltinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.