Pernai nuo kibernetinių atakų nukentėjo beveik 10 mln. vartotojų

Praėjusiais metais vartotojų, susidūrusių su kibernetinių nusikaltėlių platinamomis kenkėjiškomis programomis, pasaulyje padidėjo daugiau nei 774 tūkst. ir išaugo iki 9,895 mln.

 Praėjusiais metais vartotojų, susidūrusių su kibernetinių nusikaltėlių platinamomis kenkėjiškomis programomis išaugo iki 9,895 mln.<br> 123RF iliustr.
 Praėjusiais metais vartotojų, susidūrusių su kibernetinių nusikaltėlių platinamomis kenkėjiškomis programomis išaugo iki 9,895 mln.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 12:18 PM

Kaip skelbia kibernetinio saugumo srityje dirbanti bendrovė „Kaspersky Lab“, kanalai, per kuriuos vartotojams tiekiamos kenkėjiškos programos ir yra užkrečiami jų įrenginiai, tai pagrindinė kenkėjiškos kampanijos sėkmės dalis. Nusikaltėliai pasinaudoja tais vartotojais, kurie savo telefonuose neturi įdiegtų saugumo sprendimų.

Iš visų aptiktų grėsmių labiausiai išaugo „Trojan-Droppers“ virusas, kurio dalis beveik padvigubėjo nuo 8,63 proc. iki 17,21 proc. Šio tipo kenkėjiškų programų paskirtis – apeiti sistemos apsaugą ir įdiegti įvairaus tipo kenkėjiškas programas: bankinius „Trojan“ ir išpirkos reikalaujančius „ransomware“ virusus.

„Kaspersky Lab“ saugumo eksperto Viktoro Čebyševo teigimu, praėjusiais metais mobiliųjų įrenginių naudotojai susidūrė su tuo, kas galėjo būti traktuojama kaip vienas nuožmiausių kibernetinių nusikaltimų. Bendrovė stebėjo tiek naujus mobiliųjų įrenginių užpuolimo metodus, tokius kaip DNS užgrobimas, tiek vis labiau patobulintas platinimo schemas. Ši tendencija rodo didėjantį poreikį įdiegti saugumo sprendimus, skirtus išmaniesiems telefonams, taip siekiant apsaugoti vartotojus nuo bandymų užkrėsti jų įrenginius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.