Lrytas.lt videolaidoje #42 – viskas apie ateinančią 5G ryšio technologiją

Žmogui įprasta bijoti to, kas nepažįstama – tai tam tikra savisauga. Žinoma, kartais būna atvejų, kai prisiminus tenka ir šyptelėti – štai XVIII a. buvo kalbama, kad kelionė traukiniais gali pražudyti žmogų, nes jo kūnas tiesiog nepritaikytas tokiems greičiams, esą važiuodamas 60 km/h, jis tiesiog uždus.

 Lrytas.lt tinklalaidėje #42 – kas yra tas 5G, kaip jis veikia ir kuo skiriasi nuo kitų ryšio kartų, kiek tai pavojinga, ką tai pakeis ateityje – ir kam to išvis reikia.<br> 123 RF iliustr., Lrytas.lt mont.
 Lrytas.lt tinklalaidėje #42 – kas yra tas 5G, kaip jis veikia ir kuo skiriasi nuo kitų ryšio kartų, kiek tai pavojinga, ką tai pakeis ateityje – ir kam to išvis reikia.<br> 123 RF iliustr., Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2019, 10:23 AM, atnaujinta Mar 28, 2019, 3:10 PM

Pasauliui palengva ruošiantis naujam ryšių techologijų žingsniui, buvo galima vėl pastebėti baimių ar būgštavimų židinius – kai kas gąsdinosi ir kitus gąsdino, kad 5G yra mirtinai pavojingas, kad būtent dėl šio ryšio standarto bus kertami medžiai – ir dar daugybe kitokių gandų.

Todėl šioje laidoje buvo kalbama apie tai, kas gi yra tas 5G, kaip jis veikia ir kuo skiriasi nuo kitų ryšio kartų, kiek jis pavojingas, ką jis pakeis ateityje – ir kam jo išvis reikia.

Lrytas.lt mokslo populiarinimo tinklalaidėje „42: Apie Gyvenimą, Visatą ir Viską su Adomu Rutkausku“ lankėsi „Bitė Lietuva“ technologijų vadovas Gintas Butėnas, „Tele 2 Lietuva“ korporatyvinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas ir „Telia“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis.

Mokslo populiarinimo videolaida „#42 – Apie Gyvenimą, Visatą ir Viską su Adomu Rutkausku“ vyksta du kartus per mėnesį portale lrytas.tv bei lrytas.lt „Facebook“ paskyrose. Laidų įrašus taip pat galima rasti ir portale lrytas.lt bei lrytas.tv „Youtube“ kanale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.