Antradienį laida #42: Ar Lietuva – tikrai kosminė valstybė?

Pirmieji du lietuviški palydovai į kosmosą pakilo prieš jau daugiau nei penkerius metus – 2013 m. sausio 9 d. startavo iš Žemės, o vasario 28 buvo paleisti į savo orbitas iš Tarptautinės kosminės stoties.

 Antradienį 12 val. tinklalaidėje #42: Apie Gyvenimą, Visatą ir Viską su Adomu Rutkausku“ antradienį pasakos „Nanoavionics“ vadovas Vytenis Buzas.<br> T. Bauro nuotr., Lrytas.lt mont.
 Antradienį 12 val. tinklalaidėje #42: Apie Gyvenimą, Visatą ir Viską su Adomu Rutkausku“ antradienį pasakos „Nanoavionics“ vadovas Vytenis Buzas.<br> T. Bauro nuotr., Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2019, 2:22 PM, atnaujinta Apr 29, 2019, 8:51 PM

Nuo to laiko Lietuva turėjo dar dvi tokias kosmines misijas – 2017 į orbitą pakilo ir trečiasis lietuviškas palydovas „Lituanica SAT-2“, o štai šių metų balandžio 1 d. „Nanoavionics“ į kosmosą iškėlė ir dar du savo kūrinius; MP6 ir „Blue Walker 1“.

Tad apie tai – o ir apie Lietuvos dalyvavimą kosminių technologijų varžybose – Lrytas.lt mokslo populiarinimo tinklalaidėje „#42: Apie Gyvenimą, Visatą ir Viską su Adomu Rutkausku“ antradienį pasakojo „Nanoavionics“ įkūrėjas bei vadovas Vytenis Buzas.

Mokslo populiarinimo videolaida „#42: Apie Gyvenimą, Visatą ir Viską su Adomu Rutkausku“ vyksta du kartus per mėnesį portale lrytas.tv bei lrytas.lt „Facebook“ paskyrose. Laidų įrašus taip pat galima rasti ir portale lrytas.lt bei lrytas.tv „Youtube“ kanale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.