„Alibaba“ išlieka JAV vyriausybės pirataujančių prekyviečių sąraše

Kinijos elektroninės prekybos milžinė „Alibaba“ išlieka JAV vyriausybės kasmet atnaujiname „žinomų prekyviečių, kuriose platinami padirbti gaminiai“, sąraše.

 nukentėjusių bendrovių teigimu, „Alibaba“ internetinė prekyvietė „Taobao.com“ ir toliau parduoda „didelius“ piratinių prekių kiekius.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 nukentėjusių bendrovių teigimu, „Alibaba“ internetinė prekyvietė „Taobao.com“ ir toliau parduoda „didelius“ piratinių prekių kiekius.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2019, 3:31 PM

JAV prekybos atstovo biuras ketvirtadienį pareiškė, kad nukentėjusių bendrovių teigimu, „Alibaba“ internetinė prekyvietė „Taobao.com“ ir toliau parduoda „didelius“ piratinių prekių kiekius. Taip pat pranešime pažymima, kad bendrovė taiko „neveiksmingas“ procedūras padirbtiems produktams pašalinti.

Atsakydama, „Alibaba“ pareiškė „nesutinkanti“ su prekybos atstovo biuro sprendimu. Bendrovė pažymėjo, kad net Jungtinių Valstijų ataskaitoje yra pripažįstamos „Alibaba“ pastangos bendradarbiauti su įmonėmis intelektinės nuosavybės apsaugos srityje.

„Mes ir toliau kovosime su padirbinėjimu“, – pažadėjo bendrovė.

Prekybos atstovo biuras taip pat įtraukė Saudo Arabiją į savo kasmetinį „prioritetinį stebimų šalių sąrašą“, kurį sudaro šalys, dedančios nepakankamai pastangų intelektinei nuosavybei apsaugoti. Pasak biuro atstovų, Saudo Arabijai nepavyko apsaugoti vaistų gamintojų nuo klastotojų ir sustabdyti filmų ir televizijos laidų piratavimo tinklo „BeoutQ“ veiklos. Minėtame sąraše taip pat yra Alžyras, Argentina, Čilė, Kinija, Indija, Indonezija, Kuveitas, Rusija, Ukraina ir Venesuela.

Tuo tarpu Kanada ir Kolumbija šiais metais buvo pašalintos iš „juodojo“ sąrašo. Praėjusiais metais Kanada įsipareigojo pagerinti intelektinės nuosavybės apsaugą, kad galėtų atnaujinti derybas dėl Šiaurės Amerikos laisvosios prekybos susitarimo su Jungtinėmis Amerikos Valstijomis. Kolumbija taip pat pataisė savo autorių teisių įstatymą ir pagerino intelektinės nuosavybės apsaugą.

Didelę Jungtinių Valstijų muitinės konfiskuojamų prekių dalų ir toliau sudaro klastotės iš Kinijos, įskaitant jos autonominį Honkongo regioną.

Stebimų šalių ir žinomų prekyviečių juodieji sąrašai skelbiami kasmet ir nėra tiesiogiai susiję su jau metus trunkančiu prekybos ginču tarp Jungtinių Valstijų ir Kinijos.

Šiame ginče du didžiausi pasaulio ūkiai įvedė didesnius muitus maždaug 360 mlrd. JAV dolerių vertės viena kitos prekėms. Jungtinės Valstijos apkaltino Kiniją komercinių paslapčių vagystėmis ir tuo, kad ji verčia Jungtinių Valstijų ir kitų šalių įmones perduoti svarbias technologijas bei nesąžiningai subsidijuoja savo technologijų kompanijas, tokiu būdu agresyviai mėgindama aplenkti JAV technologijų srityje.

Numatoma, kad kitą savaitę Pekine bus atnaujintos derybos, kuriomis siekiama užbaigti šį ginčą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.