Gyventojų pajamų deklaracija: kaip mobilusis padės tai padaryti paprasčiau

Iki gyventojų pajamų deklaravimo pabaigos liko vos keletas dienų. Jei šį darbą vis atidėliojate, pasinaudokite technologijų ekspertų patarimais, padėsiančiais jį atlikti greičiau ir paprasčiau.

 Pajamų deklaravimas jau prieš keletą metų tapo išmanus – Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) sukūrus programėlę „e.VMI“.<br> 123RF nuotr.
 Pajamų deklaravimas jau prieš keletą metų tapo išmanus – Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) sukūrus programėlę „e.VMI“.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2019, 2:42 PM

Jūsų dėmesiui – „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius dalianasi patarimais, kaip išmaniai deklaruoti ir valdyti savo pajamas.

Pajamų deklaracija – tiesiog telefone

Pajamų deklaravimas jau prieš keletą metų tapo išmanus – Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) sukūrus programėlę „e.VMI“ (Android | iOS). Ja naudotis paprasta – į savo telefoną parsisiųskite aplikaciją ir prisijunkite prie jos vienu iš trijų galimų būdų: savo sukurtu autentifikavimo telefonu kodu, VMI sistemos suteiktais prisijungimo duomenimis arba mobiliuoju parašu. Telefono ekrane išvysite 8 skiltis, pasirinkite „EDS deklaracijos“, o atsidariusiame lange – „Pajamų deklaravimas“.

Naujame lange pamatysite suformuotas preliminariąsias pajamų deklaracijas. Pasirinkite naujausią mokestinį laikotarpį ir užpildę deklaracijos formą, pateikite ją peržiūrai. Vėliau gausite pranešimą apie priimtą deklaraciją, kurį peržiūrėti taip pat galėsite programėlėje. Štai ir viskas.

Ką daryti, kad kitais metais būtų lengviau?

Jei vykdote individualią veiklą ar dirbate su verslo liudijimu ir kiekvienais metais pajamų deklaravimas tampa tikru galvos skausmu, paverskite savo telefoną asmeniniu buhalteriu. Tai padaryti galite su viena populiariausių pasaulyje finansų planavimo programėlių „Mint“ (Android | iOS), kurią savo išmaniuosiuose turi net 20 mln. vartotojų.

Šią aplikaciją galima susieti su visomis aktyviomis sąskaitomis, taip pat joje žymėti grynaisiais padarytus mokėjimus ir tokiu būdu visuomet žinoti savo tikrąją finansinę situaciją. Programėlė nuolat seks jūsų įplaukas, išlaidas, suskirstys jas pagal kategorijas ir kaups bendrąją kreditingumo istoriją. Be to, aplikacijoje galima nustatyti biudžeto limitus ir gauti įspėjamąsias žinutes, kai jie viršijami.

Tik svarbiausia informacija

Jei norite tik patogiai sekti savo pajamas bei išlaidas ir nesusieti banko sąskaitų su mobiliosiomis programėlėmis – išbandykite „Spending tracker“ (Android | iOS). Į šią paprasto dizaino ir lengvai naudojamą aplikaciją visą svarbiausią informaciją galima įvesti tiesiog rankiniu būdu.

Tiek išlaidas, tiek pajamas aplikacijoje galima išskirstyti į atskiras kategorijas, pavyzdžiui: nuoma, pramogos, santaupos, mokesčiai ir kt. Beje, šias grupes patogu pažymėti ir skirtingomis spalvomis. Visa suvesta informacija aplikacijoje vėliau virsta informatyviais grafikais, kurie yra atvaizduojami viename lange.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.