„Huawei“ sako galinti jau šiemet pristatyti nuosavą operacinę sistemą

Jungtinių Valstijų į „juodąjį“ sąrašą įtraukta Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinė „Huawei“ sako, jog gali iki rudens Kinijoje pristatyti nuosavą išmaniesiems telefonams ir nešiojamiems kompiuteriams skirtą operacinę sistemą.

 „Huawei“ sako, jog gali iki rudens Kinijoje pristatyti nuosavą išmaniesiems telefonams ir nešiojamiems kompiuteriams skirtą operacinę sistemą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 „Huawei“ sako, jog gali iki rudens Kinijoje pristatyti nuosavą išmaniesiems telefonams ir nešiojamiems kompiuteriams skirtą operacinę sistemą.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2019, 2:44 PM

O tarptautinė šios sistemos versija galėtų būti parengta 2020 metų pirmąjį arba antrąjį ketvirtį, JAV televizijos kanalui CNBC pareiškė „Huawei“ vartotojų produktų padalinio vadovas Richardas Yu.

JAV interneto milžinė „Google“, kurios mobilioji operacinė sistema „Android“ įdiegta daugumoje pasaulio išmaniųjų telefonų, pirmadienį pareiškė pradedanti nutraukinėti ryšius su Kinijos „Huawei“, kurią Vašingtonas laiko grėsme nacionaliniam saugumui.

Tęsiantis JAV ir Kinijos prekybos karui, JAV prezidentas Donaldas Trumpas JAV bendrovėms uždraudė naudoti telekomunikacijų įrangą, kurią tiekia grėsmę Amerikos nacionaliniam saugumui esą keliančios užsienio bendrovės.

Ši priemonė, be kita ko, taikoma „Huawei“ – Kinijos telekomunikacijų milžinei, į kurią yra nusitaikęs Vašingtonas ir kurią Prekybos departamentas išvardijo tarp bendrovių, kurių įrangą JAV įmonės gali pirkti tik gavusios atitinkamų institucijų leidimą.

Draudimas taikomas ir dalijimuisi technologijomis.

Tiesa, kiek vėliau šio sprendimo įsigaliojimas buvo atidėtas 90 dienų ir pasirodė pranešimų apie tai, kad „Google“ peržiūri savo sprendimą dėl bendradarbiavimo su „Huawei“.

„Šiandien „Huawei“, mes tebesikliaujame „Microsoft Windows“ ir „Google Android“, – pareiškė CNBC Richardas Yu. – Tačiau jeigu negalėsime to naudoti, „Huawei“ parengs planą B, pagal kurį naudosime mūsų nuosavą operacinę sistemą.“

Kinijos valstybinis dienraštis „The Global Times“ pirmadienį pranešė, jog platforma, pavadinta „HongMeng“, yra testuojama ir laipsniškai pakeis „Android“ sistemą.

„Nenorime to daryti, tačiau dėl JAV vyriausybės būsime priversti tai padaryti. Manau, kad tai bus bloga žinia ne tik mums, bet ir JAV bendrovėms, nes mes palaikome“ JAV verslą, pareiškė R. Yu.

„Nenorime to daryti, bet neturime kito sprendimo, jokio kito pasirinkimo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.