Analitikai: „Apple“ gaminių draudimas Kinijoje bendrovės pelną sumažintų ketvirčiu

Jungtinių Valstijų technologijų milžinės „Apple“ pelnas, tenkantis vienai akcijai, 2020 fiskaliniais metais gali sumažėti 26 proc., jei atsakydama į JAV veiksmus prieš „Huawei“ Kinijos vyriausybė nuspręstų uždrausti amerikiečių bendrovės gaminius, pareiškė banko „Cowen“ analitikai.

 „Apple“ gaminių draudimas Kinijoje bendrovės pelną sumažintų ketvirčiu.<br> Reuters / Scanpix nuotr
 „Apple“ gaminių draudimas Kinijoje bendrovės pelną sumažintų ketvirčiu.<br> Reuters / Scanpix nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-29 08:21

Kiti fiskaliniai bendrovės metai baigsis 2020 metų rugsėjo mėnesį.

Savo įžvalgose „Cowen“ ekspertai nagrinėja „ekstremalų“ visiško draudimo scenarijų ir mano, kad „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“ paklausos Kinijoje sumažėjimas būtų „apčiuopiamas, bet valdomas“.

Jeigu Kinijos rinkoje „Apple“ gaminių paklausa sumažėtų 5–30 proc., pasak analitikų, bendrovės pelnas vienai akcijai smuktų 1-8 procento.

Naujienų agentūros „Bloomberg“ skaičiavimais, apie 20 proc. „Apple“ pajamų 2018 metais gauta iš pardavimų Kinijoje.

Antrąjį 2019 finansinių metų ketvirtį (sausio–kovo mėnesiais) „Apple“ uždirbo 2,46 dolerio pelną už akciją. Praėjusių finansinių metų pabaigoje šis rodiklis buvo 11,91 JAV dolerių, o dar metais anksčiau – 9,21 JAV dolerio.

„Apple“ neatskleidė pardavimo rezutatų atskirose šalyse, tačiau, pasak tyrimų bendrovės „Gartner“, nuo 2019 metų pradžios bendrovė pristatė į Kiniją, Honkongą ir Taivaną 39 mln. išmaniųjų telefonų, iš kurių 83 proc. pristatyta į žemyninę Kinijos dalį, 13 proc. – į Honkongą, o mažiau nei 5 proc. – į Taivaną.

Kaip buvo pranešama, JAV institucijos įtraukė Kinijos elektronikos ir telekomunikacijų įrangos milžinę „Huawei“ į įmonių, kurios turi gauti specialius leidimus pirkti prekes ir paslaugas Jungtinėse Valstijose, sąrašą.

Visgi bendrovei suteiktas 90 dienų laikotarpis, per kurį ji gali įsigyti viską, kas reikalinga įrangai gaminti ir išmaniųjų telefonų veikimui užtikrinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.