TVF vadovybė: reikia daugiau bendradarbiauti kibernetinės saugos ir kovos su pinigų plovimu srityse

Suvaldant finansinių technologijų (fintech) keliamus iššūkius reikalingas didesnis tarptautinis bendradarbiavimas kibernetinio saugumo ir kovos su pinigų plovimu srityse, sako Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovės pavaduotojas Tao Zhangas.

 Technologijos, kaip ir finansų nusikaltimai, sienų neturi, teigia  TVF vadovės pavaduotojas Tao Zhangas.<br> 123RF nuotr.
 Technologijos, kaip ir finansų nusikaltimai, sienų neturi, teigia  TVF vadovės pavaduotojas Tao Zhangas.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2019, 4:25 PM

„Technologijos, kaip ir finansų nusikaltimai, sienų neturi. Reikia didesnio tarptautinio bendradarbiavimo dėl kibernetinio saugumo ir kovos su pinigų plovimu. Tai reikalauja teisinės reguliavimo ir priežiūros sistemos kūrimo, vidaus ir tarpvalstybinių atsiskaitymo saugumo sistemų. Tai yra tai, ką vadiname fintech infrastruktūra“, – seminare, skirtame aptarti finansines technologijas, sakė T. Zhangas.

Jis taip pat pažymėjo, kad Lietuva susiduria su dideliais ne tik išoriniais, bet ir vidiniais iššūkiais: sparčiu visuomenės senėjimu, didėjančia pajamų nelygybe.

T. Zhango teigimu, Lietuva, būdama naujų technologijų priešakyje, turėtų daugiau dirbti švietimo srityje.

„Finansinės technologijos jau dabar užtikrina galimybes antrepreneriams ir talentams, kurių turite. Tačiau turi būti padaryta daugiau: reikalingas švietimas ir mokymasis, kad būtų toliau galima eiti ta kryptimi. (...) Tai padėtų puoselėti produktyvumą ir paverstų šalį konkurencingesnę pritraukiant talentus“, – teigė T. Zhangas.

ELTA primena, kad finansų ministras Vilius Šapoka kelia tikslą, jog Lietuva taptų regiono „fintech“ centru.

Tiesa, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas neseniai sakė, jog didžiųjų fintech įmonių susidomėjimas Lietuva vis mažėja, o dėl to kaltos vidinės diskusijos šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.