Plečiasi „Vilnius Coding School“ – pristatoma duomenų analitikos mokykla

Prognozuojama, kad iki 2025 metų bus sukurta apie 163 trilijonų gigabaitų duomenų – kiekvieną dieną duomenų skaičius pasipildo apie 2,5 mlrd. gigabaitų. Atsižvelgdama į IT rinkos tendencijas, suaugusiųjų programavimo mokykla „Vilnius Coding School“ plečia savo paslaugų spektrą ir pristato naują projektą – startuoja duomenų analitikos mokykla. Naujoji „Data School“ mokykla studentams siūlys tris mokymų kryptis tiek Vilniuje, tiek Kaune: duomenų analitikos, SQL ir Python mokymų programas, vyksiančias dienos metu, vakarais arba savaitgaliais.

 „Vilnius Coding School“ įkūrėja Julija Rimšelė.<br> „Vilnius Coding School“ nuotr. 
 „Vilnius Coding School“ įkūrėja Julija Rimšelė.<br> „Vilnius Coding School“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 10:23 AM, atnaujinta Jun 27, 2019, 10:27 AM

„Prognozuojama, kad įmonės dar didesniu mastu skaitmenizuos veiklą, augs sukuriamų duomenų kiekis. Dėl šių priežasčių ateityje dar labiau didės duomenis išmanančių specialistų poreikis. Matydami šios srities ekspertų ir juos ruošiančių programų esamą ir ateities trūkumą, plečiame savo paslaugas ir pristatome naują specializuotą duomenų analitikos mokyklą“, – sako programavimo mokyklos „Vilnius Coding School“, turinčios padalinius Vilniuje, Kaune ir Rygoje, įkūrėja Julija Rimšelė.

Pasak mokyklos įkūrėjos, skirtingai nei „Vilnius Coding School“ mokyklos padaliniai, kurių studentai – dažniausiai profesiją keisti pasiruošę žmonės, naujoji mokykla „Data School“ kviečia mokytis tuos, kurie nori pagilinti jau turimas žinias, kelti kompetencijas ar išmokti naudotis naujais IT įrankiais.

Pirmieji duomenų analitikos mokymai prasidės jau šių metų liepą ir truks iki dviejų mėnesių, o iki metų pabaigos planuojama išleisti daugiau nei 100 duomenų analitikos studentų. Taip pat planuojama, kad ateityje duomenų analitikos mokykla pasiūlys ir daugiau su duomenimis susijusių mokymų programų, atsižvelgiant į esamus rinkos poreikius.

Šių metų pirmąją ketvirtį suaugusiųjų programavimo mokykla taip pat paskelbė apie plėtrą Kaune, pristatė bendradarbystės erdves Kauno ir Vilniaus padaliniuose bei pradėjo rengti blockchain specialistus.

Greta vedamų mokymų programų, „Vilnius Coding School“ mokykla visuomenei siūlo nemokamus edukacinius renginius, tokius kaip „Moterys užkariauja IT“, susitikimus su didžiausiomis technologijų įmonėmis Lietuvoje bei plačiai kalba apie nedarbo mažinimą šalyje.

Šiuo metu programavimo mokykla „Vilnius Coding School“ valdo du padalinius Lietuvoje – Vilniuje ir Kaune bei vieną padalinį Latvijoje, Rygoje, iš viso savo tinkle sujungdama 8 lokacijas ir 18 klasių. Per trejus veiklos metus mokykla išleido daugiau nei 2 tūkst. absolventų vien Lietuvoje, o beveik 85 proc. iš jų mokyklos Karjeros centras padėjo surasti pirmąją praktikos vietą arba darbą technologijų, programavimo ar su tuo susijusiose srityse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.