Dėl Jungtinių Valstijų sankcijų „Huawei“ gali tekti panaikinti daugiau negu 600 darbo vietų

Kinijos telekomunikacijų milžinė „Huawei“ antradienį paskelbė, kad jai gali tekti panaikinti daugiau negu 600 darbo vietų Jungtinių Valstijų padalinyje, informuoja naujienų agentūra AFP.

„Huawei“ yra naujos kartos 5G technologijų lyderė, bet kol kas jai uždrausta kurti 5G tinklus Jungtinėse Valstijose.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
„Huawei“ yra naujos kartos 5G technologijų lyderė, bet kol kas jai uždrausta kurti 5G tinklus Jungtinėse Valstijose.<br>Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-23 12:24, atnaujinta 2019-07-24 09:43

Bendrovės JAV padalinyje sumažėjo verslo operacijų, o tai lėmė Vašingtono sankcijos šiai firmai ir 68-ioms jos antrinėms įmonėms.

„Tokie sprendimai niekada nėra lengvi. Reikalavimus atitinkantiems darbuotojams bus siūlomos išeitinės išmokos, įskaitant ir darbo užmokestį, ir išmokas“, – teigiama bendrovės pareiškime.

„Huawei“ yra naujos kartos 5G technologijų lyderė, bet kol kas jai uždrausta kurti 5G tinklus Jungtinėse Valstijose, o JAV prezidento Donaldo Trumpo administracija bando įtikinti savo sąjungininkes padaryti tą patį.

Vašingtonas kaltina „Huawei“ dėl to, kad ji šnipinėja Kinijos vyriausybei.

Po to, kai D. Trumpas praėjusį mėnesį G20 aukščiausio lygio susitikime Osakoje (Japonija) derėjosi su Kinijos vadovu Xi Jinpingu, JAV prezidentas sakė, kad sušvelnins baudžiamąsias priemones „Huawei“, kai jos parduodama įranga nekels jokio pavojaus Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui.

JAV dienraštis „The Washington Post“ šią savaitę pranešė, kad „Huawei“ slaptai padėjo Šiaurės Korėjoje kurti ir palaikyti komercinį šios šalies bevielį interneto tinklą.

Publikavus šią naujieną, komentarą pateikė ir „Huawei“.

„Dėl verslo operacijų sumažinimo, kurias sukėlė „Huawei Technologies Ltd.“ ir jos 68 dukterinių įmonių įtraukimas į „juodąjį“ sąrašą, 2019 m. liepos 22 d. „Futurewei Technologies“ paskelbė apie darbo vietų mažinimą, paliesiantį daugiau nei 600 JAV esančių darbo pozicijų“, rašoma pranešime.

„Futurewei“ yra „Huawei Technologies Ltd.“ 2001 m. įsteigtas mokslinių tyrimų ir plėtros filialas. 2018 m. šio filialo veiklos sąnaudos siekė 510 000 000 JAV dolerių.

„Tokie sprendimai niekada nėra lengvi. Tačiau reikalavimus atitinkantiems darbuotojams bus siūlomos išeitinės išmokos paketas, apimantis darbo užmokestį ir priedus. „Futurewei“ ir toliau veiks griežtai laikydamasis JAV vietos įstatymų ir kitų teisės aktų“, teigia „Huawei“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.