Visada norėjote raketos? NASA atiduoda vieną nemokamai

Kiekvieno iš mūsų namuose su laiku prisikaupia įvairiausių daiktų. Kai kurie iš jų vis dar būna reikalingi, na, o kiti – nelabai. Panašiai yra ir su įvairiausiomis organizacijomis, pavyzdžiui, NASA, tiesa, jų daiktai yra daug didesni ir, greičiausiai, įdomesni.

„Saturn I“ yra niekada nenaudota, visiškai nauja raketa. <br>123RF nuotr. 
„Saturn I“ yra niekada nenaudota, visiškai nauja raketa. <br>123RF nuotr. 
Tai - „Saturn I“, raketa, kurią nemokamai atiduoda NASA. <br>NASA nuotr. 
Tai - „Saturn I“, raketa, kurią nemokamai atiduoda NASA. <br>NASA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 16, 2019, 9:41 AM, atnaujinta Aug 16, 2019, 9:48 AM

NASA svetainėje neseniai pasirodė skelbimas, kad dėl vietos trūkumo visiškai nemokamai bus atiduota „Saturn I“ raketa. Tiesa, naujajam jos savininkui persivežti raketą reikės pačiam .

„Saturn I“ yra niekada nenaudota, visiškai nauja raketa. Na taip, jei kada nors ji ir būtų panaudota, greičiausiai dabar gulėtų vandenyno dugne ir tikrai nieko nebedomintų.

Dar vienas dalykas, kurį reikėtų žinoti kiekvienam, norinčiam šios raketos yra tai, kad nors NASA ją atiduoda nemokamai, raketos pervežimas į reikiamą vietą kainuos apie 250 000 JAV dolerių. Taip, būtent šios milžinės pergabenimas atgraso daugelį nuo raketos įsigijimo, tačiau tokie pinigai neturėtų būti problema kai kuriems muziejams ar edukacinėms institucijoms.

Kiekvienas norintis šios raketos, pirmiausia turi užsiregistruoti NASA svetainėje, o vėliau laukti atsakymo. Mat pirmiausia kosminė agentūra peržvelgs kiekvieną, kuris nori įsigyti šią JAV kosmoso istorijos dalelę ir galiausiai išrinks tinkamiausią kandidatą.

Dar daugiau daiktų

NASA vis dar turi nemažai užsilikusių daiktų ir iš „Apollo“ misijų bei „Space Shuttle“ programos. Kai kurie iš jų yra laikomi Kenedžio kosminių skrydžių centre arba kituose NASA padaliniuose. Įdomu tai, kad šie daiktai irgi yra atiduodami nemokamai, o jų siuntimas kainuoja daug mažiau nei raketos – nuo 40 dolerių.

Visų atiduodamų daiktų nuotraukas galite pamatyti NASA svetainėje, ten pat, kur registruojasi raketos norintys žmonės. Smulkesnius daiktus labai lengvai gali įsigyti ne tik paprasti žmonės, bet ir mokyklos bei bibliotekos.

Pagrindinė priežastis, kodėl NASA vis dar laiko visus šiuos senus daiktus yra ta, kad jų pervežimas yra pakankamai brangus dalykas. Jei vieta, kurią užima koks nors nereikalingas daiktas kol kas nėra reikalinga kam nors kitam – daug pigiau ir paprasčiau yra jo neliesti. Kai tai jau tampa problema – NASA į pagalbą pasitelkia visagalį internetą ir ieško tų, kurie seniems daiktams suteiktų antrą gyvenimą.

Puiku, kad tokios didelės kompanijos kaip NASA neskuba atsikratyti užsilikusių senienų, o kai to jau iš tikrųjų reikia – kad leidžia tuos daiktus įsigyti paprastiems žmonėms už prieinamą kainą.

Parengta pagal „The Vintage News“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.