„Huawei“: Vašingtono „juodasis sąrašas“ – neteisingas ir politiškai motyvuotas

JAV vyriausybės sprendimas į „juodąjį sąrašą“ įtraukti daugiau su „Huawei“ susijusių bendrovių yra neteisingas ir politiškai motyvuotas, jis nepadės Jungtinės Valstijoms užsitikrinti lyderystės technologijų srityje, teigia Kinijos telekomunikacijų milžinas „Huawei“.

Interviu „Associated Press“, „Huawei“ įkūrėjas Ren Zhengfei tvirtino nesitikintis, kad Vašingtonas visiškai atšauks sankcijas „Huawei“ ir patikino, kad jo bendrovė ruošiasi būti nepriklausoma nuo JAV. <br>123RF nuotr. 
Interviu „Associated Press“, „Huawei“ įkūrėjas Ren Zhengfei tvirtino nesitikintis, kad Vašingtonas visiškai atšauks sankcijas „Huawei“ ir patikino, kad jo bendrovė ruošiasi būti nepriklausoma nuo JAV. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2019, 3:46 PM, atnaujinta Aug 20, 2019, 3:49 PM

Jungtinės Valstijos pirmadienį nusprendė dar 90-čiai dienų atleisti „Huawei“ nuo draudimo įsigyti JAV technologijas, tačiau tokios sankcijos įvestos dar 46 su „Huawei“ susijusioms bendrovėms, rašo CNBC.

„Šie veiksmai pažeidžia pamatinius laisvos rinkos ir konkurencijos principus. Jie niekam nenaudingi, įskaitant JAV bendroves. Bandymai pakenkti „Huawei“ nepadės Jungtinėms Valstijoms pasiekti technologinės lyderystės. Raginame JAV vyriausybę nutraukti šį neteisingą sankcijų režimą ir pašalinti „Huawei“ iš „juodojo sąrašo“, – sakoma „Huawei“ pranešime.

Interviu „Associated Press“, „Huawei“ įkūrėjas Ren Zhengfei tvirtino nesitikintis, kad Vašingtonas visiškai atšauks sankcijas „Huawei“ ir patikino, kad jo bendrovė ruošiasi būti nepriklausoma nuo JAV.

„Šiuo metu pulti „Huawei“ Jungtinėse Valstijose yra politiškai korektiška, o pagalba „Huawei“ sukeltų jiems didžiulį spaudimą. Taigi, manome, kad „juodasis sąrašas“ bus dar kurį laiką“, – sakė Ren Zhengfei.

Pasak „Huawei“, Vašingtono „juodasis sąrašas“ nedaro didelės įtakos bendrovės veiklai. „Huawei“ valdybos pirmininko Liang Hua teigimu, „nei gamyba, nei tiekimas nebuvo sutrikdyti“.

Draudimas „Huawei“ įsigyti amerikietiškas technologijas yra dalis Donaldo Trumpo administracijos bandymų apriboti „Huawei“ veiklą. Kinų milžinė, Vašingtono teigimu, yra susijusi su Pekinu ir Kinijos žvalgyba, o tai esą kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

„Huawei“ yra laikoma lyderiu naujos kartos 5G ryšio rinkoje. Bendrovė taip pat yra antra didžiausia išmaniųjų telefonų gamintoja pasaulyje, nusileidžianti tik korėjiečių „Samsung“.

Tebevykstant JAV ir Kinijos prekybos karui, dėl saugumo sumetimų JAV prezidentas D. Trumpas gegužę „Huawei“ įtraukė į juodąjį sąrašą, tačiau tuoj pat atidėjo sankcijų įvedimą bendrovei 90 dienų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance