Prizą žaidimų kūrėjų čempionate laimėjęs lietuvis: „Norėjau sukurti žiauriausią galvosūkį žaidimų istorijoje“

Aplink jus – bombų nusėtas laukas. Iki kol viskas išlėks į orą, galite atlikti tris ėjimus. Padėtis atrodo katastrofiška. Vienintelė viltis išgyventi – nukenksminti artimiausius sprogmenis taip, kad likusių sukelta grandininė reakcija praūžtų, aplenkdama jus per plauką.

 Aplink jus – bombų nusėtas laukas. Iki kol viskas išlėks į orą, galite atlikti tris ėjimus. Padėtis atrodo katastrofiška. Vienintelė viltis išgyventi – nukenksminti artimiausius sprogmenis taip, kad likusių sukelta grandininė reakcija praūžtų, aplenkdama jus per plauką.<br>Žaidimo ekrano nuotrauka.
 Aplink jus – bombų nusėtas laukas. Iki kol viskas išlėks į orą, galite atlikti tris ėjimus. Padėtis atrodo katastrofiška. Vienintelė viltis išgyventi – nukenksminti artimiausius sprogmenis taip, kad likusių sukelta grandininė reakcija praūžtų, aplenkdama jus per plauką.<br>Žaidimo ekrano nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2019, 12:36 PM, atnaujinta Aug 27, 2019, 12:48 PM

Tokios įtemptos akimirkos įprastos žaidžiant lietuvio kurtą galvosūkį „PyroMind“, neseniai pasiekusį ir „Steam“ internetinę parduotuvę. Paprastas, tačiau kategoriškai žaidėjams negailestingas žaidimas programuotojui Dmitrijui Babičiui yra pelnęs ne vieną apdovanojimą, tarp jų – trečiąją vietą Suomijoje vykusiame Pasaulio žaidimų kūrėjų čempionate.

„2017-aisiais dirbau kelioms žaidimų studijomis ir nuosavus projektus buvau apleidęs, – pasakoja žaidimo autorius. – Išsiunčiau bandomąją „PyroMind“ versiją į Pasaulio čempionatą lyg tarp kitko, be jokių vilčių. Po mėnesio apstulbęs perskaičiau laišką: „PyroMind“ pateko į finalą, esu kviečiamas į Suomiją.“

Savaitę trukusio turo metu „PyroMind“ buvo pristatytas „Angry Birds“ kūrėjų „Rovio“ būstinėje ir Suomijos parlamento rūmuose. Žaidimą net išbandė patys parlamento nariai. „Viena parlamentarė prieš „sprogdama“ surinko penkis šimtus taškų, – prisimena D.Babičius. – Net patyręs žaidėjas retai pasiekia tokį rezultatą!“ Galop turo finale, baigiamojoje renginio dalyje, iš gausybės konkurse dalyvavusių žaidimų lietuviškas galvosūkis buvo įvertintas bronzos medaliu.

Pasak D.Babičiaus, apdovanojimas jį gerokai nustebino, nes „PyroMind“ nesistengia įtikti žaidėjams ir net tyčia juos kankina. „PyroMind – žiaurus žaidimas. Jame nėra nė lašo kraujo, tačiau žaidėjui jis negailestingas. Vienintelė klaida – ir jūs išlekiate į orą. Jokių papildomų gyvybių, jokio pasigailėjimo. Stengiausi sukurti žiauriausią galvosūkį video žaidimų istorijoje,“ – pasakoja žaidimo kūrėjas.

Negailestingas požiūris į žaidėją, nuolatiniai sprogimai ir paprasta mechanika dėmesio susilaukė ne tik Suomijoje. Ankstyvas „PyroMind“ prototipas buvo išrinktas geriausiu Lietuvoje vykusio hakatono „AppCamp“ žaidimu, o pernai „PyroMind“ pateko į tarptautinio „Nordic Game Discovery“ konkurso finalą. Tuo tarpu šiais metais jis tapo vienu pirmųjų „Rovio“ studijos įkurtos „Hatch“ platformos žaidimu. „Hatch“ skirta mobiliesiems įrenginiams ir pasižymi tuo, jog savo virtualiems prenumeratoriams siūlo kruopščiai atrinktus, aukštos kokybės žaidimus.

Gegužę „Hatch“ įkūrėjai net suorganizavo tarptautinį „PyroMind“ čempionatą, apėmusį įvairias Rytų Azijos, Centrinės Europos ir Skandinavijos šalis. Nepaisant to, kad jo metu į „PyroMind“ gausybę laiko investavo virš tūkstančio žaidėjų, pasak D.Babičiaus, nugalėti paskutinį bosą ir pereiti žaidimą sugebėjo tik vienas žmogus.

„PyroMind“ galima žaisti vienam ar keliese. Asmeniniams kompiuteriams skirtą žaidimą galima įsigyti internetinėje parduotuvėje „Steam“, o išmaniesiems įrenginiams skirta versija į Lietuvą atkeliaus su „Hatch“ platforma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.