Kur policija buvo bejėgė, padėjo „Google Earth“ – bet radinys buvo šiurpus

„Google Earth“ šiomis dienomis padėjo atskleisti niūrią paslaptį – leido išsiaiškinti, kur prieš 22 metus pradingo vienas vyras. Jo griaučių liekanos buvo rastos automobilyje, praleidusiame pastaruosius du dešimtmečius tvenkinyje Velingtone, Floridoje (JAV).

 Automobilis, vis dar matomas „Google Maps“, buvo rastas dirbtiniame vandens telkinyje, pastatytame siekiant surinkti smarkaus lietaus nuotėkį.<br>„Google Maps“ ekrano nuotr.
 Automobilis, vis dar matomas „Google Maps“, buvo rastas dirbtiniame vandens telkinyje, pastatytame siekiant surinkti smarkaus lietaus nuotėkį.<br>„Google Maps“ ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2019, 11:05 AM

Norėdamas gerai apžiūrėti vietovę, kurioje anksčiau gyveno, buvęs priemiesčio gyventojas naršė „Google Earth“ – ir pastebėjo tai, kas paaiškėjo esant nuskendusia transporto priemone, rugsėjį „Facebook“ paskelbtame pranešime teigė Palm Byčo apygardos šerifo tarnybos atstovas.

Aptikęs įtartiną vaizdą, „Google Earth“ vartotojas susisiekė su dabartiniu namo savininku, kuris, norėdamas geriau pamatyti nuskendusį objektą, pakėlė į orą fotografuojantį droną. Galiausiai jam teko pripažinti, kad jo tvenkinyje tikrai yra automobilis – ir tvenkinio savininkas susisiekė su vietos šerifo tarnyba. Policijai ištraukus automobilį iš vandens ir atidarius jį, kaip rašoma pranešime, „viduje buvo aptiktos griaučių liekanos“.

Automobilis, vis dar matomas „Google Maps“, buvo rastas dirbtiniame vandens telkinyje, pastatytame siekiant surinkti smarkaus lietaus nuotėkį. Pietinės Floridos leidinys „Sun-Sentinel“ praneša, kad automobilio – balto 1994 m. „Saturn SL“ – išorė padengta storomis kalkių nuosėdomis – kas įrodo, kad jis ilgą laiką praleido vandenyje.

Teismo medicinos ekspertai ištyrė palaikus ir rugsėjo 10 d. jie buvo identifikuoti kaip keturiasdešimtmečio Williamo Moldto, kuris 1997 m. lapkričio 8 d. buvo paskelbtas dingusiu. Paskutinės žinios apie vyrą buvo tokios, kad apie 21 val. 30 min. jis paskambino savo merginai, o paskutinį kartą matytas išeinant iš vietinio baro 23 val. Tiksli priežastis, kodėl ir kaip vyras atsidūrė tuo metu dar tik statomame tvenkinyje, nežinoma.

Parengta pagal „Live Science“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.