Kinija sujudo: užfiksuota nuosava „Loch Neso pabaisa“

Kažkas tūno garsiojoje Jangdzės upėje – ir Kinijos socialiniai tinklai lūžta nuo spėliojimų, kas tai galėtų būti, rašo BBC.

 Kinijoje išplito filmuota medžiaga apie kažką, kasatrodo tarsi ilga juoda būtybė, plaukianti upėje.<br> Vaizdo įrašo stop-kadras
 Kinijoje išplito filmuota medžiaga apie kažką, kasatrodo tarsi ilga juoda būtybė, plaukianti upėje.<br> Vaizdo įrašo stop-kadras
 Dar vienas filmuotas vaizdas kai kuriuos vartotojus privertė suabejoti, ar paslaptingasis objektas iš tikrųjų yra gyvas padaras.<br> Ekrano nuotr.
 Dar vienas filmuotas vaizdas kai kuriuos vartotojus privertė suabejoti, ar paslaptingasis objektas iš tikrųjų yra gyvas padaras.<br> Ekrano nuotr.
 Išplito ir nuotrauka, kurioje matomas ilgas juodo audinio gabalas, išplautas ant uolų – ir sukėlė diskusiją, ar tai ir negalėjo būti tas paslaptingasis objektas.<br> Ekrano nuotr.
 Išplito ir nuotrauka, kurioje matomas ilgas juodo audinio gabalas, išplautas ant uolų – ir sukėlė diskusiją, ar tai ir negalėjo būti tas paslaptingasis objektas.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 18, 2019, 8:54 AM, atnaujinta Sep 18, 2019, 9:02 AM

Penktadienį Kinijoje populiarioje platformoje „Sina Weibo“ pasirodė filmuota medžiaga apie kažką, kas atrodo tarsi ilga juoda būtybė, plaukianti upėje – ir diskusijos, ką tiksliai čia pavyko užfiksuoti, iki šiol nerimsta šalies socialinėje erdvėje.

Vaizdo įrašas greitai sulaukė milijonų peržiūrų – ir taip pat įspūdingo kiekio versijų, kas čia galėtų būti. Tačiau specialistai sako, kad visam šiam dalykui gali būti ir paprastas, visiškai ne mistiškas paaiškinimas.

Milžiniškas susidomėjimas

Vakarinėje Hubei provincijoje, netoli Trijų tarpeklių užtvankos esančioje Yichango miesto pakrantėje nufilmuotas vaizdas įamžino neįprastą sceną.

Vaizdo įraše, surinkusiame daugiau nei šešis milijonus peržiūrų ir šimtus tūkstančių teigiamų įvertinimų, matyti kažkas panašaus į milžinišką ungurį ar gyvatę, lėtai plaukiančią vandens paviršiumi. Vietinis gyventojas objektą nufilmavo stovėdamas ant kranto.

Kiniškajame internete paplito grotažymė #ThreeGorgesMonsterPhotos (liet. #TrijųTarpekliųPabaisosFoto) ir specialistai pradėjo svarstyti, kas gi užfiksuota įraše.

Štai profesorius Wangas Chunfangas iš Huazhongo žemės ūkio universiteto viename interviu atmeta mintį, kad tai yra nauja gyvūno rūšis ir sako, kad tai greičiausiai yra paprasta „vandens gyvatė“.

Kai kurie internautai teigia, kad „išoriniai veiksniai, tokie kaip tarša“, galėjo lemti, jog gyvatė išaugo iki nepaprasto dydžio. Tačiau ne visi tuo įsitikinę.

Dar vienas filmuotas vaizdas kai kuriuos vartotojus privertė suabejoti, ar paslaptingasis objektas iš tikrųjų yra gyvas padaras.

Populiari naujienų svetainė „The Paper“ pasidalino dar vienu nufilmuotu vaizdu, kuriame matyti ilgas ir juodas vandenyje judantis objektas – tik ten jis atrodo ne toks jau ir gyvas. Svetainės autoriai iškėlė versiją, ar visa tai nėra tiesiog gandas, ir paėmė interviu iš biologo Dingo Li – kuris pasakė, kad daiktas nebuvo nei žuvis, nei gyvatė – o tiesiog „plūduriuojantis objektas“.

Nuo tada išplito ir nuotrauka, kurioje matomas ilgas juodo audinio gabalas, išplautas ant uolų – ir sukėlė diskusiją, ar tai ir negalėjo būti tas paslaptingasis objektas.

Žinoma, visa tai neapsiėjo be juokelių, kad vietos valdžia pabandė į šią vietovę pritraukti turistus – nes Trijų Tarpeklių užtvankos priežiūra kainuoja milijonus dolerių. Kiti juokavo apie filmuotos medžiagos kokybę, nepaisant spartaus aukštos kokybės išmaniųjų telefonų plėtros Kinijoje. Kai kurie net pokštavo, kad vartotojas akivaizdžiai neturėjo „Huawei“ telefono, o dar kiti sakė: „Monstrai visada pasirodo tik tada, kai turi mažos raiškos kamerą“.

Kas gyvena Jangdzėje?

Jangdzė yra ilgiausia upė Azijoje, besidriekianti 6 300 kilometrų – ir yra trečia ilgiausia upė pasaulyje. Tačiau jos užterštumas pastaraisiais metais smarkiai padidėjo – o tai reiškia, kad jos ekosistema tapo ne platesnė, bet siauresnė.

Manoma, kad didžiausia šiuo metu šioje upėje gyvenanti būtybė yra didžioji kiniškoji salamandra, kurios ilgis gali siekti 1,8 m. Tačiau šiai gyvūnų rūšiai gresia išnykimas – labiausiai dėl taršos.

Kitos Nesės

Kinijoje sąmokslo teorijos apie mitinius padarus, slypinčius gilumoje, ganėtinai populiarios. Po daugybės liudijimų nuo pat 1987 m. buvo keliami klausimai, ar Kanos ežere šiaurės vakarų Xinjiange negyvena „ežero pabaisa“. Tačiau specialistai mano, kad tai tėra milžiniškas taimenis – lašišos rūšis, kuri gali užaugti iki 180 cm ilgio, rašo „China Daily“.

Visai neseniai, 2017 m. rugpjūtį, išplito Luopingo apygardos pietvakarių Yunnano provincijoje nufilmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip neįprastas padaras kelia galvą iš vandens. Valdžia paskelbė, kad tai arba aligatorius, arba tiesiog kažkokia šiukšlė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.