Tyrimas: europiečiai per dieną pirštais „nuskrolina“ 180 metrų

Pasak atlikto tyrimo, europiečiai per dieną pirštu nuslenka (angl. scroll) vidutiniškai 180 metrų, o aktyviausi vartotojai gali pasiekti ir įspūdingą 700 metrų atstumą. Žmonės dažniausiai naršo žiūrėdami televizorių ir tam naudoja rankos smilių, o kai kurie atskleidžia, kad ekraną valdo net nenaudodami pirštų. Tyrimas atliktas išmaniųjų telefonų gamintojo „OnePlus“ užsakymu, siekiant išsiaiškinti vartotojų įpročius.

 Vidutinis europietis kasdien „skrolina“ apie 62 minutes. Tai reiškia, kad vidutiniškai per dieną pirštu nuslenkamas 180 metrų atstumas. <br> 123RF nuotr.
 Vidutinis europietis kasdien „skrolina“ apie 62 minutes. Tai reiškia, kad vidutiniškai per dieną pirštu nuslenkamas 180 metrų atstumas. <br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2019, 1:11 PM

Tyrimas atskleidžia, kad kai kurie europiečiai daugiau nei 4 valandas praleidžia naršydami savo išmaniuosiuose telefonuose. Vidutinis europietis kasdien „skrolina“ apie 62 minutes. Tai reiškia, kad vidutiniškai per dieną pirštu nuslenkamas 180 metrų atstumas. Aktyviausi vartotojai gali pasiekti ir 700 metrų ribą – tai dvigubai didesnis atstumas nei Televizijos bokšto aukštis. Duomenys rodo, kad daugiausiai „skrolina“ italai – šios šalies vartotojai vidutiniškai pasiekia 263 metrų atstumą per dieną.

„Dar nėra taip buvę, kad žmonės praleistų tiek daug laiko prie savo išmaniųjų telefonų. Natūralu, kad tiek „skrolinant“ norisi kiek įmanoma sklandesnio ir greitesnio ekrano veikimo. Turbūt todėl 90Hz ekranas ir tapo naujuoju telefonų rinkos standartu“, – sako „OnePlus“ vadovas Suomijos ir Baltijos šalių rinkoms Tuomas Lampenas.

Pusė apklaustų europiečių „skrolinimui“ dažniausiai naudoja rodomąjį pirštą, o 35% – nykščius. 5 proc. žmonių sako, kad ekraną valdo ne tik pirštais. Kuo – išlieka paslaptis. Vartotojai dažniausiai naršo žiūrėdami televizorių (45%), valgydami (18%) arba būdami tualete (25%). Tuo tarpu penktadalis europiečių teigia, kad tai dažniausiai daro mokykloje ar darbe (20%).

Didžioji dalis vartotojų laiką leidžia socialiniame tinkle „Facebook“ (53%), „Instagram“ programėlę naudoja beveik dvigubai mažiau žmonių (27%), vartotojai dažnai lankosi ir naujienų svetainėse (23%). Tačiau net 59 proc. respondentų teigė, kad naršydami neieško ko nors konkretaus.

Apklausą šių metų rugsėjo mėn. pradžioje išmaniųjų telefonų gamintojo „OnePlus“ užsakymu atliko tyrimų bendrovė „OnePoll“. Jos metu buvo apklausti 9000 išmaniųjų telefonų naudotojų iš Danijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?