„Huawei“ pasirengusi amerikiečių bendrovei parduoti išimtinę 5G technologijų licenciją

Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinės „Huawei“ įkūrėjas ir vadovas Ren Zhengfei yra pasirengęs parduoti penktosios kartos (5G) mobiliojo ryšio tinklų technologijų licenciją tik vienai bendrovei ir nori, kad ji būtų amerikietiškoji, rašo agentūra „Bloomberg“.

 Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinės „Huawei“ įkūrėjas ir vadovas Ren Zhengfei yra pasirengęs parduoti 5Gryšio tinklų technologijų licenciją tik vienai bendrovei ir nori, kad ji būtų amerikietiškoji.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Kinijos telekomunikacijų įrangos milžinės „Huawei“ įkūrėjas ir vadovas Ren Zhengfei yra pasirengęs parduoti 5Gryšio tinklų technologijų licenciją tik vienai bendrovei ir nori, kad ji būtų amerikietiškoji.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2019, 12:49 PM

Jis patvirtino ketinantis parduoti licenciją, kuri apimtų visą technologijų portfelį, įskaitant lustų dizainą, įrangą ir programinį kodą.

„Norime pasiūlyti išimtinę licenciją vienai Vakarų bendrovei, kad ji galėtų pasiekti masto ekonomiją ir tai paremtų verslą“, – pareiškė „Huawei“ įkūrėjas.

Jis pažymėjo, kad bendrovė turi būti amerikietiškoji, nes Europoje jau veikia „Huawei“ konkurentai – tokie kaip „Nokia“ ir „Ericsson“.

Vašingtono ir Pekino prekybos karo kryžminėje ugnyje atsidūrusi „Huawei“ yra pasaulio penktosios kartos (5G) mobiliojo ryšio tinklų įrangos rinkos lydere ir antra pagal dydį pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoja.

Gegužės mėnesį bendrovė buvo įtraukta į „juodąjį“ sąrašą bendrovių, kurios kelia grėsmę JAV nacionaliniam saugumui, nes Vašingtone įtariama, jog bendrovė padeda Kinijos žvalgybos tarnyboms šnipinėti, tačiau „Huawei“ griežtai neigia tokius kaltinimus.

„Huawei“ vadovas taip pat patvirtino anksčiau skelbtą prognozę, pagal kurią bendrovės metiniai pardavimai dėl Vašingtono nustatytų apribojimų JAV technologijų eksportui gali sumažėti maždaug 10 mlrd. JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.