Į Lietuvą atvyksta vienas iš „Mitų griovėjų“ kūrėjų

15 metų, 296 serijos arba daugiau nei 13 tūkstančių valandų – tiek laiko žiūrovus iš viso pasaulio prie ekranų buvo prikausčiusi laida „Mitų griovėjai“. Kiek procentų smegenų pajėgumų naudoja žmonės, ar garsus rėkimas sukelia sniego griūtį kalnuose, kas nutiks, jei iš dangoraižio paleisime monetą – tik keli mitai, kuriuos pasitelkdama mokslą bandė patvirtinti ar paneigti kūrybinė laidos komanda.

  Festivalio „Login 2020“ scenoje papasakos Grantas Imahara – vienas laidos „Mitų griovėjai“ komandos narių.<br>„Login“ nuotr.
  Festivalio „Login 2020“ scenoje papasakos Grantas Imahara – vienas laidos „Mitų griovėjai“ komandos narių.<br>„Login“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-01-30 15:27

Daugiau apie tai gegužės pabaigoje didžiausio progreso ir inovacijų festivalio „Login 2020“ scenoje papasakos Grantas Imahara – vienas laidos „Mitų griovėjai“ komandos narių, robotikos inžinierius ir dirbtinio intelekto guru. G. Imahara kurti robotai ir inžinerijos žinios tapo nepamainoma laidos eksperimentų dalimi.

Tačiau technologijų ir inovacijų entuziastams Grantas Imahara žinomas ne tik dėl indėlio kuriant laidą „Mitų griovėjai“ – savo mokslo populiarinimo kelionę jis tęsė „Netflix“ platformoje debiutavusioje mokslinių eksperimentų laidoje „White Rabbit Project“, pristatė ne vieną garsų kovos robotą, o jo surinktas ir valdomas animatronikas, vardu Geoffas Petersonas, net ketverius metus buvo laidos „Vėlyvo vakaro šou su Craigu Fergusonu“ (angl. „The Late Late Show with Craig Ferguson“) vedėjo pagalbininku.

Robotikos ekspertas bei inžinierius prisidėjo ir prie garsiausių Holivudo filmų kūrimo: „Matrica“, „Žvaigždžių karų“ priešistorinės trilogijos, „Juros periodo parko“ ir daugelio kitų.

„Login“ kasmet siekia priminti, kad už visų novatoriškų sprendimų stovi žmogus, be kurio inovacijos neegzistuotų. Grantas Imahara – vienas geriausių to pavyzdžių. Jis su festivalio dalyviais pasidalins, kaip šiandien gimsta inovatyviausi sprendimai ir kokią vietą šiuolaikiniame pasaulyje jie užima“, – sako „Login“ festivalio vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė ir priduria, kad 2020 metais lankytojus pasitiks daug visame pasaulyje žinomų veidų: – Šiemet ir toliau tesime pažadą renginio dalyviams – pasiūlysime įdomų ir netikėtą turinį tiek iš puikiai žinomų prekių ženklų, tiek iš kūrėjų bei išradėjų, tiek iš ką tik užgimusių, dar niekam nežinomų „žvaigždžių.“

S. Meškauskaitė-Stepšienė atskleidžia, kad šių metų festivalyje lankytojų lauks net 7 turinio salės ir daugiau nei 10 kitų erdvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.