Pentagonas pripažino, kad imitavo branduolinį karą su Rusija

Kaip praneša „National Defence Magazine“, Pentagonas praėjusią savaitę atliko pratybas, kurių metu buvo imituojamas branduolinis karinis konfliktas tarp JAV ir Rusijos.

 Kaip praneša „National Defence Magazine“, Pentagonas praėjusią savaitę atliko pratybas, kurių metu buvo imituojamas branduolinis karinis konfliktas tarp JAV ir Rusijos.<br> 123rf iliustr.
 Kaip praneša „National Defence Magazine“, Pentagonas praėjusią savaitę atliko pratybas, kurių metu buvo imituojamas branduolinis karinis konfliktas tarp JAV ir Rusijos.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Verbickas

Feb 27, 2020, 10:00 AM

„Jie [Rusija] mus užpuolė su mažos galios branduoliniu ginklu ir pratybų metu mes atlikome branduolinį JAV atsaką“, – „National Defence Magazine“ tvirtino šiose pratybose dalyvavęs pareigūnas.

Tokios karinio konflikto ir galimo atsako simuliacijos yra absoliučiai įprastas dalykas, tačiau kaip pažymi „National Defence Magazine“, bet kiek neįprasta, kad tokią informaciją Pentagonas paviešino.

Ir panašu, kad šios pratybos buvo ypatingos svarbos. Tiek „National Defence Magazine“, tiek ir „Defence One“ patvirtina, kad šiose pratybose asmeniškai dalyvavo ir JAV gynybos sekretorius Markas Esperas.

„National Defence Magazine“ tvirtina, kad tokios pratybos ir Marko Espero dalyvavimas žymi JAV prezidento Donaldo Trumpo siekį modernizuoti kariuomenės branduolinius pajėgumus bei būti pasirengus – esant reikalui – juos panaudoti.

„Kita pusė kuria savo branduolinius ginklus, modernizuoja savo atsargas, tad [JAV branduolinės pratybos ir pastangos modernizuoti ginkluotę] tai yra tik protinga reakcija į tai“, – teigė pratybose dalyvavęs oficialus JAV pareigūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.