„Women Go Tech“ apie lyčių lygybę technologijų sektoriuje: Lietuvoje šioje sferoje dirba vos 25 proc. moterų

Daugiau nei 1000 kandidačių, 251 alumnių ir 170 šiuo metu mentorystės bei konsultacijų programoje „Women Go Tech“ dalyvaujančių moterų – tokio susidomėjimo per trejus veiklos metus sulaukė ši iniciatyva. Vis tik, „Women Go Tech“ populiarumas neturėtų stebinti, mat tai – pirmoji Lietuvoje mentorystės ir konsultacijų programa moterims, siekiančioms karjeros technologijų srityje, o dalyvių patirtis rodo, kad net 75 proc. jų pavyksta pasiekti užsibrėžtų tikslų ir pakeisti karjeros kelią.

Daugiau nei 1000 kandidačių, 251 alumnių ir 170 šiuo metu mentorystės bei konsultacijų programoje „Women Go Tech“ dalyvaujančių moterų – tokio susidomėjimo per trejus veiklos metus sulaukė ši iniciatyva. <br>123rf nuotr. 
Daugiau nei 1000 kandidačių, 251 alumnių ir 170 šiuo metu mentorystės bei konsultacijų programoje „Women Go Tech“ dalyvaujančių moterų – tokio susidomėjimo per trejus veiklos metus sulaukė ši iniciatyva. <br>123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2020, 8:57 AM, atnaujinta Mar 6, 2020, 9:01 AM

Mentorystės programos „Women Go Tech“ vadovė Diana Česonytė teigia, kad ši iniciatyva ne tik padeda moterims drąsiau žengti į technologinį sektorių, bet ir duoda duoklę šiai sričiai – pasak jos, iki 2020-ųjų metų pabaigos ICT sektoriuje trūks 13 tūkst. naujų darbuotojų, tad nauji talentai gali užpildyti tuščias darbo vietas. Be to, šiame sektoriuje vis dar dominuoja vyrai – ji atskleidžia, kad Europos kontekste vidutiniškai vos 16 proc. moterų dirba technologijų srityje, Lietuvoje – 25 proc.

„Dėl tam tikrų nusistovėjusių stereotipų, moterims įsidarbinti technologijų sektoriuje yra sunkiau, todėl šiandien orientuojamės į jas. Stengiamės joms ir visiems parodyti, kad technologijos neturi lyties ir yra atviros kiekvienam. Taip pat norime, kad visos, norinčios dirbti šiame sektoriuje, turėtų reikiamą palaikymą bei platformą, kurioje galėtų užaugti kaip specialistės. Kaip organizacija pasisakome už lygybę bei abiejų lyčių įtraukimą bendrai veiklai, todėl neapleidžiame šios vertybės ir organizuodami programos turinio veiklas. Džiaugiamės, jog šiandien turime net 143 Technologijų srities mentorius-profesionalus, iš kurių pusė vyrų, pusė moterų“, – kalba programos vadovė.

Šiemet „Women Go Tech“ yra didžiausio progreso ir inovacijų festivalio „LOGIN 2020“ turinio partneris. Kaip sako Diana Česonytė, didžioji dalis tiek Lietuvos, tiek tarptautinių technologijų konferencijų dalyvių ir pranešėjų yra vyrai, o šia partneryste programos atstovai sieks parodyti, kad technologijos neturi lyties kriterijaus.

„LOGIN“ pasisako už lygias žmonių galimybes – nepriklausomai nuo jų lyties, rasės ar pažiūrų ir kalba apie tai, kas mums aktualu šiandien ir rytoj. Būtent todėl lyčių lygybė mūsų scenose akcentuojama jau ne vienerius metus – nepaleisime jos ir šiemet. Mes skatiname visus žengti ant scenos ir dalintis savo inovatyviomis idėjomis, pasiekimais. Žinoma, kad draugaudami su „Women Go Tech“ ypač sustiprinsime jaunų, veržlių ir ambicingų moterų dalyvavimą. Jau labai greitai bus aišku, kokios tai bus moterys“, – teigia „LOGIN“ festivalio vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.