„Netflix“ ir „YouTube“ Europoje mažins transliacijų kokybę

„Netflix“ sumažins savo srautinio siuntimo kokybę Europoje, kad sumažintų interneto apkrovą, paskelbė kompanija – smarkiai išaugus paklausai visame žemyne, kur milijonai žmonių dėl koronaviruso yra įkalinti namuose.

 „Netflix“ sumažins savo srautinio siuntimo kokybę Europoje, kad sumažintų interneto apkrovą, paskelbė kompanija – smarkiai išaugus paklausai visame žemyne, kur milijonai žmonių dėl koronaviruso yra įkalinti namuose.<br> 123rf nuotr.
 „Netflix“ sumažins savo srautinio siuntimo kokybę Europoje, kad sumažintų interneto apkrovą, paskelbė kompanija – smarkiai išaugus paklausai visame žemyne, kur milijonai žmonių dėl koronaviruso yra įkalinti namuose.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 20, 2020, 9:31 AM, atnaujinta Mar 20, 2020, 11:16 AM

Srautinio transliavimo paslaugų milžinė „pradės mažinti pralaidumą visuose savo srautuose Europoje 30-čiai dienų“, sakoma atstovo pareiškime.

„Apskaičiavome, kad tai maždaug 25 procentais sumažins „Netflix“ duomenų srautą Europos tinkluose, tuo pačiu užtikrinant geros kokybės paslaugas mūsų nariams“, – priduriama pareiškime.

Uždarius šalių sienas, mokyklas ir parduotuves, paskelbus karantinus ir uždraudus susibūrimus, žmonės visoje Europoje vis labiau naudojasi internetu nuoboduliui sklaidyti.

Tačiau didžiuliai tokių milžinių kaip „Netflix“, „Disney Plus“, „Hulu“, HBO ir „Amazon“ failai lėtina internetą, perspėjo Europos Sąjungos vidaus rinkos ir skaitmeninės ekonomikos komisaras Thierry Bretonas.

„Nuotolinis darbas ir srautinis siuntimas labai padeda, bet infrastruktūra gali jausti spaudimą“, – ketvirtadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis. Eurokomisaras paragino interneto platformas pereiti prie standartinės raiškos ir atsisakyti HD.

Trečiadienį žaidėjai su palengvėjimu atsikvėpė, kai vėl atsirado ryšys po kelių valandų pertraukos, paveikusios „Nintendo“ kompiuterinius žaidimus ir sukėlusios vartotojų neviltį.

„Vos kelios saviizoliacijos dėl koronaviruso dienos, o „Nintendo“ serveriai jau nulūžę... O, brangus Dieve“ – tviteryje skundėsi vienas jų.

Jungiasi ir „Youtube

„YouTube“ penktadienį taip pat pranešė, kad sumažins transliacijos kokybę Europos Sąjungoje ir Jungtinėje Karalystėje – kad būtų išvengta interneto blokados, nes tūkstančiai žmonių dirba iš namų.

Tokia „Google“ priklausančios vaizdo įrašų platformos priemonė ES ir D.Britanijoje liks galioti 30 dienų, po ko sprendimas turės būti peržiūrėtas.

„Mes tęsime bendradarbiavimą su valstybių narių vyriausybėmis ir tinklo operatoriais – ir prisidėsime prie sistemos streso mažinimo, kartu teikdami gerą vartotojo patirtį“, – pranešime CNN teigė „Google“ atstovas.

ES vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas ragina transliavimo platformas sumažinti savo vaizdo įrašų kokybę, kad būtų išvengta perkrovos internete – kai tiek daug žmonių dabar laiką leidžia namuose.

„Milijonai europiečių prisitaiko prie socialinio atsiribojimo priemonių ir naudojasi skaitmeninėmis platformomis, padedančiomis jiems dirbti nuotoliniu būdu, mokytis elektroniniu būdu ir pramogauti“, – penktadienio pranešime teigė T.Beronas. – Nuoširdžiai džiaugiuosi iniciatyva, kurios „Google“ ėmėsi siekdama išsaugoti sklandų interneto veikimą per COVID19 krizę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?