„Facebook“ ir „Instagram“ dėl dezinformacijos pašalino prezidento vaizdo įrašą

„Facebook“ ir „Instagram“ pašalino Brazilijos prezidento Jairo Bolsonaro paviešintą vaizdo įrašą, nes juo esą yra skleidžiama dezinformacija apie koronavirusą. Praėjusią dieną tą patį padarė „Twitter“.

 „Facebook“ ir „Instagram“ pašalino Brazilijos prezidento Jairo Bolsonaro paviešintą vaizdo įrašą, nes juo esą yra skleidžiama dezinformacija apie koronavirusą. Praėjusią dieną tą patį padarė „Twitter“.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 „Facebook“ ir „Instagram“ pašalino Brazilijos prezidento Jairo Bolsonaro paviešintą vaizdo įrašą, nes juo esą yra skleidžiama dezinformacija apie koronavirusą. Praėjusią dieną tą patį padarė „Twitter“.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2020, 1:20 PM

„Šaliname turinį iš feisbuko ir instagramo, kuris pažeidžia mūsų naudojimo taisykles, draudžiančias platinti klaidinančią informaciją, kuri gali žmonėms sukelti fizinę žalą“, – sakoma „Facebook“ pranešime.

„Twitter“ pašalino J.Bolsonaro vaizdo įrašus pagal neseniai atnaujintas turinio taisykles, kuriomis draudžiama platinti informaciją, prieštaraujančią oficialių sveikatos apsaugos institucijų teikiamai informacijai, ir galinčią padidinti grėsmę užsikrėsti ar pernešti koronavirusą.

J. Bolsonaro vaizdo įrašuose prezidentas matomas pažeidžiantis socialinio atsiribojimo rekomendacijas ir kartu su savo šalininkais sekmadienį išeinantis į gatves. Vaizdo įrašuose Brazilijos prezidentas ragina šalininkus išlaikyti šalies ekonomiką stabilią.

Šeštadienį Brazilijos sveikatos apsaugos ministras Luizas Henrique Mandetta pabrėžė karantino priemonių svarbą kovoje su koronavirusu. Brazilijoje iki šiol patvirtinti 4 256 užsikrėtimo koronavirusu atvejai ir 136 mirtys nuo COVID-19.

Pirmadienį L.H. Mandetta vėl pabrėžė socialinio atsiribojimo svarbą, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą.

„Šiuo metu turime išlaikyti aukščiausią socialinio atsiribojimo lygį, kad suteiktume savo sveikatos apsaugos sistemai laiko sustiprėti“, – sakė jis.

J. Bolsonaro savo ruožtu ne kartą neigė koronaviruso pandemijos rimtumą, vadindamas tai „tik gripu“, ir ragino atsidaryti mokyklas ir parduotuves, nes saviizoliacija esą reikalinga tik vyresniems nei 60 metų amžiaus žmonėms.

Pirmadienį J.Bolsonaro politiniai oponentai paragino prezidentą atsistatydinti.

„J.Bolsonaro yra daugiau nei tik politinė problema, jis tapo visuomenės sveikatos problema. Jis turi atsistatydinti“, – sakoma kairiųjų pažiūrų politikų viešame laiške.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.