Lietuvos moksleiviams – iki 20 000 SIM kortelių su neribotais gigabaitais

Iki 20 tūkst. moksleivių, kurie namuose neturėjo interneto, jau netrukus prie virtualių klasių jungsis per mobilųjį „Telia“ tinklą. Po viešųjų pirkimų konkurso Nacionalinė švietimo agentūra moksleiviams nupirks iki 20 tūkst. „Ežio“ SIM kortelių, kurios vaikams suteiks net du mėnesius neriboto mobiliojo interneto. Paslaugos kaina simbolinė – 1 euras be PVM per mėnesį.

 Iki 20 tūkst. moksleivių, kurie namuose neturėjo interneto, jau netrukus prie virtualių klasių jungsis per mobilųjį „Telia“ tinklą.<br> 123rf nuotr.
 Iki 20 tūkst. moksleivių, kurie namuose neturėjo interneto, jau netrukus prie virtualių klasių jungsis per mobilųjį „Telia“ tinklą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2020, 5:01 PM

„Mokymo procesas Lietuvoje karantino sąlygomis turi tęstis sklandžiai ir visiems šalies mokiniams būtina sudaryti sąlygas naudotis reikalingomis priemonėmis ir ryšiu. Atsižvelgus į rinkoje esančias galimybes, kompiuteriai perkami ir pristatomi dalimis, po kelis tūkstančius vienetų iš karto. Su jais į mokinių namus atkeliaus ir internetas – „Telia“ ryšio SIM kortelės“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

„Nemaža dalis įrangos jau pasiekė arba yra pakeliui pas Lietuvos moksleivius, kurie laukia galimybės toliau tęsti mokslus. Tačiau antra svarbi mokymosi nuotoliniu būdu dalis yra interneto ryšys. Suprasdami esamos situacijos sudėtingumą ir svarbą maksimaliai įsitraukiame į švietimo užtikrinimo procesą visiems Lietuvos vaikams, nes susitelkę ir veikdami kartu per gana trumpą laiką galime išspręsti net ir tokius iššūkius“, – sako „Telia“ vadovas Danas Strömbergas.

Šis operatorius viešojo pirkimo metu pasiūlė iki 20 tūkst. „Ežio“ SIM kortelių su neribotu mobiliuoju internetu už 1 euro per mėnesį (be PVM) kainą.

Neribotas mobilusis internetas galios du mėnesius nuo SIM kortelių išdavimo. Skambučių ir SMS paslaugas bus galima aktyvuoti papildomai papildžius korteles. Pasibaigus dviem mėnesiams SIM kortelėmis bus galima toliau naudotis jas pildant savarankiškai, joms galios įprasti „Ežio“ paslaugų tarifai.

Kovo 30 d. visose Lietuvos mokyklose prasidėjo nuotolinis mokymas. Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos skaičiavimu, apie 35 tūkst. vaikų gyvena socialiai jautriose šeimose. Ne visos jos išgali vaikams užtikrinti nuotolinio mokymo prieinamumą. Reaguodama į tai operatorius anksčiau projektui „Mokykla namuose“ dovanojo beveik 500 naujų planšetinių kompiuterių bei SIM korteles su 50 GB mobiliųjų duomenų mėnesiui. Taip pat praėjusią savaitę „Telia“ ir Nacionalinė švietimo agentūra pasirašė sutartį dėl 10 tūkst. planšetinių kompiuterių „Samsung Galaxy Tab A“ pirkimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.