Inovatyvus katamaranas kvies atrasti nepažintą Klaipėdą

Klaipėdos startuoliui „Popa Boat“ pandemija davė papildomą postūmį ieškoti būdų, kaip suteikti žmonėms daugiau buvimo gryname ore džiaugsmo tuo pat metu užtikrinant privalomą saugumą. Inovatyvaus elektra varomo katamarano kūrėjai sparčiai adaptavosi prie naujų aplinkybių ir jau greitai pakvies pasimėgauti „mini kruizais“ Danės upe.

Klaipėdos startuoliui „Popa Boat“ pandemija davė papildomą postūmį ieškoti būdų, kaip suteikti žmonėms daugiau buvimo gryname ore džiaugsmo tuo pat metu užtikrinant privalomą saugumą. <br>„Popa Boat“ nuotr. 
Klaipėdos startuoliui „Popa Boat“ pandemija davė papildomą postūmį ieškoti būdų, kaip suteikti žmonėms daugiau buvimo gryname ore džiaugsmo tuo pat metu užtikrinant privalomą saugumą. <br>„Popa Boat“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2020, 12:25 PM, atnaujinta Apr 24, 2020, 12:27 PM

Pirmenybė – šeimoms

„Atidžiai stebime informaciją verslui viešojoje erdvėje, Vyriausybės žingsnius ir atsargiai planuojame. Norėtume naują sezoną pradėti gegužės 1-ąją. Tikimės, kad mūsų nuomos punktas įsikurs senamiestyje, netoli Biržos tilto, tačiau jei iki to laiko nebūtų įrengtos pontoninės prieplaukos, svarstome alternatyvą keleivius plukdyti iš mažųjų laivų uostelio“, – kalbėjo „Popa Boat“ rinkodaros vadovė Aurelija Urbonaitė.

Startuolio komanda, kaip ir daugelis vietos turizmo sektoriaus atstovų, viliasi, kad artimiausiais mėnesiais vengdami kelionių į užsienį, lietuviai rinksis poilsį savo šalyje ir, tikėtina, ieškos naujų formų, kaip paįvairinti laisvalaikį.

„Pasiplaukiojimas mūsų laivu yra išties šauni pramoga. „Popa Boat“ turi 4 sėdimas vietas keleiviams, tad puikiai tinka vidutinei šeimai – būtent jas pirmiausia ir kviesime pasiplaukioti. Mišrių kompanijų užsakymų kol kas atsisakysime“, – pažymėjo A.Urbonaitė.

Po kiekvieno pasiplaukiojimo katamaranai bus dezinfekuojami, juose keleiviai taip pat ras dezinfekcinio skysčio. „Popa Boat“ komanda taip pat pakoregavo keleivių instruktažo eigą, kad jis vyktų saugiu atstumu.

Klaipėda – senoji, industrinė ir „laukinė“

Startuolis šiuo metu yra pagaminęs tris elektra bei saulės energija varomus katamaranus. Eksploatuoti pramoginio turizmo tikslais šį sezoną ketinama du, o vienas tarnaus tolimesniems testavimams. Komanda nuosekliai tobulina prototipą – ateityje laivas turėtų būti valdomas programėle išmaniajame telefone.

Aplinkai draugiška, tyliai veikianti vandens transporto priemonė, jos kūrėjų teigimu, atveria puikias galimybes atrasti daugeliui galbūt dar mažai žinomus Klaipėdos rakursus. Vienos valandos trukmės pasiplaukiojimas džiugina kitokia senamiesčio perspektyva, dviejų valandų kelionė suteikia progą sumedžioti akimis ir industrinių uostamiesčio vaizdų, o trijų valandų sočiai pakanka, kad visiškai pasprukti iš įprastos aplinkos ir patyrinėti Danės pakrančių gamtą.

„Jau atlikome bandomuosius pasiplaukiojimus ir galiu patikinti, kad šiuo metų laiku vaizdai yra tiesiog užburiantys – viskas žydi, pakrantėse gausų paukščių, galima sutikti ir nedidelių gyvūnų. Klaipėdiečiai išties yra apdovanoti gamtos turtais, kurie yra tiesiog pasiekiami ranka“, -– sakė A.Urbonaitė.

Katamaranas yra lengvos konstrukcijos ir nesudėtingai transportuojamas, tad tikimasi, jog šį sezoną atsiras norinčiųjų šią priemonę išmėginti ir kituose Lietuvos vandens telkiniuose – startuolio komanda yra pasiruošusi „Popa Boat“ nugabenti į pageidaujamą vietą.

Į parodas – su ekologišku maketu

Dėl pandemijos nukėlus parodas, kuriose artimiausiu metu Klaipėdos startuolis ketino dalyvauti, „Popa Boat“ nutarė laiką išnaudoti stipresniam pasiruošimui ir prisistatymui galimiems investuotojams. Padedant Klaipėdos mokslo ir technologijų parkui, įsitraukusiam į tarptautinį projektą „Kūrybinių ir tradicinių įmonių bendradarbiavimas“ (Creative Tradicional Companies Cooperation/ CTCC), buvo sukurta „Popa Boat“ katamaranams skirtos prieplaukos vizualizacija bei pagamintas maketas.

„Tai, ką sukūrėme drauge su dizaino specialistais, neabejotinai padės žmones geriau ir aiškiau supažindinti su mūsų idėja. Nauju bendradarbiavimo projektu džiaugiamės ir už atvertas naujas perspektyvas – specialistų žvilgsnis iš šalies, jų idėjos yra labai reikalingi“, – tikino A. Urbonaitė.

22 kartus sumažintos laivo kopijos bei prieplaukos maketas buvo atspausdinti 3D spausdintuvu iš ekologiškos medžiagos – kukurūzų plastiko, taip pat panaudotos konstrukcijos dalys iš medžio ir metalo.

Laukiant, kol bus atnaujintos nukeltų parodų datos, maketą bus galima iš arti apžiūrėti Klaipėdos mokslo ir technologijų parke – pasibaigus karantinui čia planuojamas specialus startuolio pristatymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.