Kanada skyrė baudą „Facebook“ už klaidinančią informaciją apie vartotojų privatumą

„Facebook“ sutiko sumokėti 9 mln. Kanados dolerių (apie 5,9 mln. eurų) baudą už melagingus ar klaidinančius pareiškimus apie šio socialinio tinklo privatumo nustatymus, pranešė Kanados konkurencijos biuras.

 Atlikus 2012–2018 m. „Facebook“ privatumo praktikos tyrimą nustatyta, kad bendrovė sudarė įspūdį, jog vartotojai Kanadoje gali kontroliuoti, kas matys jų asmeninę informaciją „Facebook“ ir „Messenger“ tinkluose.<br> 123rf nuotr.
 Atlikus 2012–2018 m. „Facebook“ privatumo praktikos tyrimą nustatyta, kad bendrovė sudarė įspūdį, jog vartotojai Kanadoje gali kontroliuoti, kas matys jų asmeninę informaciją „Facebook“ ir „Messenger“ tinkluose.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2020, 11:27 AM

Atlikus 2012–2018 m. „Facebook“ privatumo praktikos tyrimą nustatyta, kad bendrovė sudarė įspūdį, jog vartotojai Kanadoje gali kontroliuoti, kas matys jų asmeninę informaciją „Facebook“ ir „Messenger“ tinkluose.

Tačiau iš tiesų „Facebook“ galėjo dalytis šia informacija su trečiosiomis šalimis, teigia Konkurencijos biuras.

„Kanadiečiai tikisi ir nusipelno tiesos iš skaitmeninėje ekonomikoje veikiančių įmonių, o pareiškimai apie privatumą nėra išimtis“, – sakė konkurencijos komisaras Matthew Boswellas.

Jis pabrėžė, kad „Facebook“ viešai pažadėjo nutraukti tokius veiksmus 2015 m., tačiau esą ir toliau leido trečiosioms šalims prieiti prie vartotojų žinučių ir privačių duomenų iki pat 2018-ųjų.

„Facebook“ taip pat įsipareigojo nedaryti klaidinančių ar melagingų pareiškimų apie asmeninės informacijos paviešinimą ir atlyginti Konkurencijos biurui tyrimo išlaidas – 500 tūkst. Kanados dolerių (apie 327 tūkst. eurų).

„Facebook“ turi apie 24 mln. vartotojų Kanadoje.

Šių metų vasarį kitoje byloje Kanados privatumo komisaras padavė „Facebook“ į teismą už privatumo įstatymų pažeidimus. Bendrovė neigia pažeidusi įstatymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.