„Facebook“ reklamos boikoto organizatoriai teigia nepastebintys pažangos

„Facebook“ reklamos boikoto organizatoriai antradienį pažadėjo tęsti kampaniją, pareikšdami, kad aukščiausi populiaraus socialinio tinklo vadovai nerodo iniciatyvos imtis efektyvių veiksmų pažaboti neapykantą kurstantį turinį.

 „Facebook“ reklamos boikoto organizatoriai antradienį pažadėjo tęsti kampaniją, pareikšdami, kad aukščiausi populiaraus socialinio tinklo vadovai nerodo iniciatyvos imtis efektyvių veiksmų pažaboti neapykantą kurstantį turinį.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 „Facebook“ reklamos boikoto organizatoriai antradienį pažadėjo tęsti kampaniją, pareikšdami, kad aukščiausi populiaraus socialinio tinklo vadovai nerodo iniciatyvos imtis efektyvių veiksmų pažaboti neapykantą kurstantį turinį.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2020, 12:06 PM

Virtualiame susitikime, kuriame dalyvavo „Facebook“ vadovas Markas Zuckerbergas, #StopHateForProfit (liet. nenaudok neapykanots pelnui gauti) kampanijos lyderiai „neišgirdo nieko, kas įtikintų juos, jog M.Zuckerbergas ir jo kolegos imasi veiksmų“, pareiškė Jessica Gonzalez iš aktyvistų grupės „Free Press“, kuri yra viena iš koalicijos narių.

Susitikimas įvyko boikoto metu, į kurį įsitraukė jau beveik 1 000 reklamos užsakovų, reikalaujančių agresyvesnių „Facebook“ veiksmų dėl turinio, kuris skatina smurtą ir neapykantą.

„Esu labai nusivylusi, kad „Facebook“ vis dar atsisako būti atskaitinga savo vartotojams, savo reklamos užsakovams ir visai visuomenei“, – sakoma J. Gonzalez pranešime.

„Tai dar nėra baigta. Mes tęsime boikotą tol, kol „Facebook“ rimtai atsižvelgs į mūsų reikalavimus. Nesileisime užburiami „Facebook“ kalbų šiandien ar bet kurią dieną“, – pridūrė aktyvistė.

Kita su boikotu susijusi aktyvistų grupė, „Sleeping Giants“, teigė, kad susitikime paaiškėjo, jog „Facebook“ vadovai „neketina imtis realių veiksmų kovojant su neapykanta ir dezinformacija jų platformoje“.

Boikotas išplito ir įtraukė pasaulinius prekės ženklus bei mažas įmones, prisijungusias prie pastangų daryti spaudimą „Facebook“, kurį paskatino protestų, reikalaujančių socialinio teisingumo ir rasinės lygybės, banga.

Kai kurie aktyvistai teigia, kad „Facebook“ turėtų labiau stengtis pažaboti politinių lyderių, įskaitant JAV prezidentą Donaldą Trumpą, skleidžiamą dezinformaciją ir apriboti komentarus, kurie, pasak kritikų, skatina smurtą ir konfliktus.

Antradienį „Facebook“ generalinė administracijos direktorė Sheryl Sandberg prieš diskusijas su boikoto organizatoriais, vadovaujamais NAACP, „Colour of Change“ ir „Anti-Defamation League“ (liet. Kovos su šmeižtu lyga), pažadėjo imtis tolesnių veiksmų neapykantą ir smurtą kurstančiam turiniui šalinti.

Ji pridūrė, kad Silicio slėnio milžinė paskelbs politikos atnaujinimus po diskusijų su pilietinių teisių aktyvistais ir savo paties atlikto civilinių teisių praktikos audito.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.