Po plataus masto kibernetės atakos „Twitter“ užčiuopė siūlo galą

Socialinių tinklų milžinė „Twitter“ šeštadienį pareiškė, kad įsilaužėliai manipuliavo kai kurių jos darbuotojų pasitikėjimu, kad per plataus masto kibernetinę ataką prieš šią platformą patektų į tokių garsių veikėjų kaip JAV demokratų pretendentas į prezidentus Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir milijardierius Elonas Muskas (Ilonas Maskas) paskyras.

Socialinių tinklų milžinė „Twitter“pareiškė, kad įsilaužėliai manipuliavo kai kurių jos darbuotojų pasitikėjimu.<br>123 rf nuotr.
Socialinių tinklų milžinė „Twitter“pareiškė, kad įsilaužėliai manipuliavo kai kurių jos darbuotojų pasitikėjimu.<br>123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-18 14:41, atnaujinta 2020-07-18 14:42

„Žinome, kad jie pasinaudojo įrankiais, prieinamais tik mūsų vidinės paramos komandoms, kad atakuotų 130 „Twitter“ paskyrų“, – sakoma šeštadienį bendrovės tinklaraštyje paskelbtame įraše.

Jame priduriama, kad programišiams pavyko iš naujo nustatyti slaptažodžius 45 iš tų paskyrų, o paskui – prisijungti ir siųsti žinutes.

Kibernetiniai įsilaužėliai per didelio masto kibernetinę ataką trečiadienį taip pat sugebėjo įsilaužti į bendrovės „Apple“, milijardieriaus Jeffo Bezoso (Džefo Bezoso) ir kitų garsių veikėjų oficialias „Twitter“ paskyras ir paskleisti melagingą žinią, turinčią įtikinti žmones pervesti lėšų bitkoino kriptovaliuta.

„Twitter“ programišių atakų buvo patyrusi ir anksčiau.

2017 metų kovą į teisių gynimo grupės „Amnesty International“, Prancūzijos ekonomikos ministerijos ir BBC Šiaurės Amerikos redakcijos paskyras įsilaužė, kaip manoma, Turkijos prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui (Redžepui Tajipui Erdohanui) lojalūs programišiai.

Pernai rugpjūtį virtinė įžeidžiamų ir rasistinių žinučių buvo paskelbta asmeninėje „Twitter“ įkūrėjo J. Dorsey paskyroje be jo žinios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.