Pirmasis lietuviškas pašto ženklas – ir virtualiems linkėjimams

Pirmą kartą istorijoje Lietuvos pašto išleistas pašto ženklas – ir skaitmeninėje erdvėje. Socialiniams tinklams skirtoje platformoje „Giphy“ nuo šiol galima rasti birželį išleisto pašto ženklo lipduką, kuriame pavaizduota ne kas kita, o šios vasaros top‘u tapę šaltibarščiai.

  Socialiniams tinklams skirtoje platformoje „Giphy“ nuo šiol galima rasti birželį išleisto pašto ženklo lipduką, kuriame pavaizduota ne kas kita, o šios vasaros topu tapę šaltibarščiai.
  Socialiniams tinklams skirtoje platformoje „Giphy“ nuo šiol galima rasti birželį išleisto pašto ženklo lipduką, kuriame pavaizduota ne kas kita, o šios vasaros topu tapę šaltibarščiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2020, 10:44 AM, atnaujinta Jul 23, 2020, 9:48 AM

„Paprastai pašto ženklas klijuojamas ant voko, tačiau šiandieninis pasaulis, ypač, jaunoji karta, yra labai toli nuo popierinių laiškų. Perkeldami pašto ženklą į skaitmeninę erdvę norime patraukti jaunimo dėmesį, supažindinti su pašto ženklu, o tuo pačiu ir pakviesti išsiųsti linkėjimus draugams moderniu ir sau priimtinu stiliumi – per socialinius tinklus“, – apie idėją pasakoja Lietuvos pašto korporatyvinių reikalų departamento vadovė Vaida Budrienė.

U. Žilytės kurtas pašto ženklas „Kulinarinis paveldas. Šaltibarščiai“ buvo išleistas birželio 19 dieną. Lipduką su šiuo pašto ženklu, galima rasti socialiniuose tinkluose „Instagram“ ir „Facebook“, keliant istoriją (angl. stories) tam skirtame paieškos laukelyje suvedus „saltibarsciai“ arba „lietuvospastas“.

Korporatyvinių reikalų departamento vadovė atstovė atkreipia dėmesį, kad pasaulyje tokių pašto ženklų, kurie būtų įkelti į „Giphy“ platformą, yra labai nedaug. Tai dar vienas išskirtinumas, kuris papildo taip plačiai, net pasauliniu mastu, nuskambėjusius lietuviškus šaltibarščius, kai visiškai atsitiktinai sutapo Lietuvos pašto ir „Keliauk Lietuvoje“ veiksmai: beveik vienu metu išleistas pašto ženklas, šaltibarščių žemėlapis, šaltibarščių vandenynu papuoštas „LP Express“ siuntų terminalas bei paleista reklaminė kampanija, kviečianti atrasti Lietuvą per spalvas, kurių viena pagrindinių – šviesiai rožinė šaltibarščių. „Pastebime, kad šaltibarščių tema sėkmingai skinasi kelią ir tarp kitų prekės ženklų Lietuvoje. Panašu, kad po šios vasaros šaltibarščiai bus ne tik viena mėgstamiausių lietuvių sriubų, bet ir neatsiejama Lietuvos identiteto dalis,“ – sako V. Budrienė.

Pasak jos, šaltibarščių vandenynu papuoštas siuntų terminalas vos per kelias dienas tapo traukos objektu – klientams smagu ne tik atsiimti ar išsiųsti siuntą, bet ir nusifotografuoti šalia. Šaltibarščiams skirtas pašto ženklas irgi sulaukė nemažai dėmesio. Tikėtina, kad ir „Giphy“ platformoje pasirodžiusiam lipdukui netrūks populiarumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.