Prasidėjo teismas asmens, įsilaužusio į Elono Musko, Billo Gateso ir kitų paskyras

Liepos mėnesį pasaulyje garsiai nuaidėjo „Twitter“ ataka, per kurią „Tesla“ generalino direktoriaus Elon Musk, „Microsoft“ įkūrėjo Bill Gates, „Amazon“ vadovo Jeffo Bezoso ir dar kelių žinomų asmenų socialinio tinklo paskyrose pasirodė prašymas pervesti jiems pinigų bitkoinų sąskaitas, žadant grąžinti dvigubai didesnę sumą. Prieš keletą dienų išaiškėjo šios aferos organizatorius – septyniolikmetis Grahamas Ivanas Clarkas.

 Grahamas Ivanas Clarkas prieš teismą pirmąkart stojo jau sekmadienį.
 Grahamas Ivanas Clarkas prieš teismą pirmąkart stojo jau sekmadienį.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Petrikonis

Aug 3, 2020, 8:28 PM, atnaujinta Aug 3, 2020, 8:35 PM

Paauglys iš Tampos buvo areštuotas, jam pareikšta 30 kaltinimų – dėl sukčiavimo pasisavinant daugiau nei 50 000 JAV dolerių, dėl komunikacijos aferų, dėl pasisavintos svetimos tapatybės ir dėl įsilaužimo į kompiuterį ar elektronikos prietaisą ar gavimą neteisėtą prieiga prie jų. Hillsborougho valstijos prokuroras Andrew Warren įtariamąjį apibūdino taip:

„Jis yra septyniolikos metų amžiaus vaikinas, ką tik pabaigęs vidurinę mokyklą. Tačiau nepadarykite klaidos – jis nėra įprastas spetyniolikmetis. Tai buvo nematyto masto labai sudėtingas išpuolis“.

Grahamas Ivanas Clarkas prieš teismą pirmąkart stojo jau sekmadienį. Byloje pažymima, kad jis, apgavęs „Twitter“ darbuotoją, gavo prieigą prieigą prie vidinių socialinio tinklo įrankių ir pasinaudodamas jais iš žmonių išviliojo beveik 100 000 JAV dolerių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.