Ekspertas pataria: 5 išmanūs sprendimai mokslams ir studijoms

Sklandžiam studentų bei vyresniųjų klasių moksleivių mokymuisi reikšmingi ir išmanieji įrenginiai. Kai jie susiję ir lengvai suderinami tarpusavyje, mokytis tampa dar lengviau ir paprasčiau.

Geriausias pasirinkimas išmaniems studentams – vienos operacinės sistemos ir vienoje ekosistemoje veikiantys įrenginiai.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausias pasirinkimas išmaniems studentams – vienos operacinės sistemos ir vienoje ekosistemoje veikiantys įrenginiai.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausias pasirinkimas išmaniems studentams – vienos operacinės sistemos ir vienoje ekosistemoje veikiantys įrenginiai.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausias pasirinkimas išmaniems studentams – vienos operacinės sistemos ir vienoje ekosistemoje veikiantys įrenginiai.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausias pasirinkimas išmaniems studentams – vienos operacinės sistemos ir vienoje ekosistemoje veikiantys įrenginiai.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausias pasirinkimas išmaniems studentams – vienos operacinės sistemos ir vienoje ekosistemoje veikiantys įrenginiai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 10, 2020, 10:11 AM

Kaip išsirinkti išmaniuosius įrenginius studentams, kaip juos suderinti ir išnaudoti visas jų sąveikos galimybes, pataria sertifikuotas „Apple“ įrangos sistemų inžinierius Andrej Michailov.

1. Visi įrenginiai veikia kaip vienas

Geriausias pasirinkimas išmaniems studentams – vienos operacinės sistemos ir vienoje ekosistemoje veikiantys įrenginiai. Taip prietaisai papildo vienas kitą sklandžiai sąveikaudami tarpusavyje, o mokymuisi galima rinktis dar daugiau naudingų funkcijų.

Pavyzdžiui, jei moksleivis ar studentas naudoja „iPhone“ išmanųjį telefoną, „MacBook“ nešiojamasis kompiuteris taptų puikiu kompanionu išmanių mokslo įrenginių komandoje.

Veikdami kartu, jie gali dar daugiau nei po vieną – įrenginių draugystė praplečia galimybių ribas ir padeda atlikti daugelį užduočių dar greičiau ir efektyviau.

Anot A.Michailov, vienas didžiausių bendros „Apple“ įrenginių ekosistemos privalumų yra ypač sklandi duomenų ir failų sinchronizacija.

„iCloud Drive“ saugykloje visos nuotraukos, dokumentai, mėgstamos programos ir kiti failai yra nuolat atnaujinami, o visa turima informacija lengvai pasiekiama tiek telefone, tiek kompiuteryje.

„MacBook“ kompiuteriai lengvai suderinami ne tik su telefonais, bet ir su to paties prekės ženklo planšetėmis ir išmaniaisiais laikrodžiais.

Su specialia „Sidecar“ funkcija galite naudoti „iPad“ kaip papildomą „Mac“ ekraną – taip dar labiau išplėsite darbo ar mokymosi erdvę.

Tuo tarpu dėvint „Apple Watch“ galima saugiai atrakinti savo kompiuterį be jokių papildomų slaptažodžių. Tai padarysite pasitelkę „Auto Unlock“ funkciją.

2. Pradėk darbus viename įrenginyje, užbaik kitame

Suporuoti įrenginiai dirba kartu kaip stipri komanda ir gali paprastai perimti darbus vienas iš kito, taip suteikiant visišką judėjimo laisvę naudotojui.

Šia funkcija galima pasinaudoti įrenginio nustatymuose įjungus informacijos perdavimo „Handoff“ sprendimą.

Pradėję rašyti laišką savo „iPhone“ telefone, galėsite užbaigti jį „Macbook“ kompiuteryje, arba pradėję dirbti prie tam tikros užduoties kompiuteryje ar planšetėje, akimirksniu perkelsite ir tęsite darbus savo telefone.

Ekspertas pastebi, kad tokiu pat principu veikia ir dar dvi tiek mokantis, tiek dirbant dažnai praverčiančios funkcijos – kopijavimas ir skenavimas.

„Universal Clipboard“ sprendimas leidžia nukopijuoti nuotraukas, tekstą ar vaizdo įrašus viename „Apple“ įrenginyje, ir įklijuoti pasirinktą failą ar teksto dalį kitame įrenginyje be jokių papildomų žingsnių.

Verta išbandyti ir „Continuity Camera“ funkciją, kuri suteikia galimybę nufotografavus pasirinktą objektą ar nuskenavus dokumentą savo išmaniuoju telefonu, automatiškai perkelti nuotrauką ar dokumentą į „MacBook“.

3. Dalinkis failais, informacija ir internetu

Ypač patogu, kad visi skirtingi šalia esantys „Apple“ įrenginiai tarpusavyje gali vos kelių mygtukų paspaudimu dalintis bet kokiais pasirinktais failais. Be to, ši duomenų perdavimo „AirDrop“ funkcija veikia net ir be interneto ryšio.

„Norėdami pasidalinti dokumentu, prezentacija, nuotraukomis, vaizdo įrašu, nuoroda, lokacija ar kita informacija su savo kolega ar kurso draugu, įjunkite „Bluetooth“, pažymėkite failą savo telefone, spauskite „AirDrop“ ir išsirinkite įrenginį, į kurį norite persiųsti failus.

Gavėjas gaus pranešimą ir galės iškart atsisiųsti jam skirtą vaizdinę ar tekstinę medžiagą“, – sakė A. Michailov.

„Mail Drop“ sprendimas pravers siunčiantiems didelės apimties failus. Naudojant „Apple Mail“ el. pašto programą laiške galima persiųsti net iki 5 GB duomenų, o per mėnesį leidžiama persiųsti net 1 TB.

Dalintis galima ne tik failais, bet ir interneto ryšiu. Pasinaudoję „Instant Hotspot“ funkcija, galite greitai ir saugiai perduoti interneto ryšį į savo „iPhone“ telefoną, kai jis yra netoliese „MacBook“ kompiuterio.

Tiesiog „Mac“ kompiuteryje iš „Wi-Fi“ meniu pasirinkite „iPhone“ ir prisijungsite akimirksniu. Kitąkart, kai norėsite naršyti telefone ir neturėsite interneto ryšio, „MacBook“ pats jūsų paklaus ar vėl norėtumėte pasinaudoti „Hotspot“.

4. Skambučiai ir žinutės tiek telefone, tiek kompiuteryje

Kitas „iPhone“ ir „Macbook“ draugystės ir suderinamumo privalumas – žinutės, kurios visada atnaujinamos ir telefone, ir kompiuteryje.

„Ne visi žino, kad „iMessage“ žinutėmis su savo draugais ir šeima galite patogiai susirašinėti ne tik savo išmaniajame, bet ir kompiuteryje. Tai suteikia visišką laisvę, nes galite atsakyti iš to įrenginio su kuriuo tuo metu dirbate.

Be to, susirašinėti galite ne tik su „Apple“ naudotojais, bet su visais, nepriklausomai nuo to, iš kokių įrenginių jie rašo. Su kitais „Apple“ įrenginių savininkais susirašinėti galėsite nemokamai, o su „Android“ įrenginių naudotojais – žinutės bus apmokestinamos pagal ryšio operatoriaus nustatytus tarifus“, – sakė A.Michailov.

Skambinti ir priimti „FaceTime“ skambučius taip pat galima ne tik su savo „iPhone“, bet ir su „MacBook“, „iPad“ ar „Apple Watch“.

Jums nebereikia bėgti ieškoti savo kuprinės dugne skambančio telefono, nes galite atsiliepti tuo įrenginiu, kuris yra arčiausiai jūsų.

Skambinti kitiems taip pat paprasta – pasirinkite telefono numerį iš savo kontaktų, kalendoriaus žinučių ar pokalbių istorijos ir spauskite skambinimo mygtuką.

5. Išmanios funkcijos studijoms ir kasdienai

Be minėtų funkcijų, bendra „Apple“ įrenginių ekosistema siūlo ir daug kitų naudingų sprendimų, kurie leidžia jaustis saugiau, dirbti efektyviau ir padaryti daugiau.

Dokumentus, nuotraukas, kontaktus, muziką, kalendorius ir kitus failus į „MacBook“ kompiuterį padės persikelti specialiai tam paruoštas „Migration Assistant“.

Atsiskaityti tiek telefonu, tiek laikrodžiu bus patogu su „Apple Pay“, o saugumą ir privatumą užtikrins šifruojami duomenys, piršto atspaudo „Touch ID“ ir veido atpažinimo „Face ID“ technologijos bei papildomas dviejų lygių „Apple ID“ autentifikavimas.

Anot eksperto, ypatingai patogu ir tai, kad „MacBook“ turi automatinę darbų išsaugojimo funkciją „Autosave“, tad net jei pamiršite išsaugoti pradėtą kurti dokumentą ar prezentaciją, galėsite būti ramūs, kad atliktas darbas bus išsaugotas.

Studijoms pravers ir speciali dokumentų ir kitų failų žymėjimo funkcija „Continuity Markup“. Ji leidžia pasirašyti dokumentus, koreguoti ataskaitas ar pažymėti svarbias detales nuotraukose.

Šiuo metu, įsigiję bet kurį „MacBook“ modelį, „Apple TV+“ interneto televizija visus metus galėsite naudotis nemokamai.

Visų geriausių išmaniųjų įrenginių pasiūlymų mokslams ir studijoms ieškokite „Apple“ įgaliotų partnerių parduotuvėse: https://www.avadbaltic.com/lt/#where-to-buy.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „AVAD Baltic“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.