Seime – ketinimas įpareigoti ryšio operatorius teikti duomenis apie užsienyje esančius paslaugų naudotojus

Seimui antradienį ketinama pateikti svarstyti Elektroninių ryšių įstatymo pakeitimus, kuriais operatoriai būtų įpareigojami teikti Užsienio reikalų ministerijai (URM) duomenis apie užsienyje esančius paslaugų naudotojus.

 Įstatymo projektu siūloma nustatyti, kad mobiliojo ryšio paslaugų tiekėjai būtų įpareigoti URM teikti informaciją apie užsienio valstybėje esančių naudotojų skaičių ir siųsti jiems URM pranešimus.<br> 123rf iliustr.
 Įstatymo projektu siūloma nustatyti, kad mobiliojo ryšio paslaugų tiekėjai būtų įpareigoti URM teikti informaciją apie užsienio valstybėje esančių naudotojų skaičių ir siųsti jiems URM pranešimus.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-09-29 08:38

Įstatymo projektu siūloma nustatyti, kad mobiliojo ryšio paslaugų tiekėjai būtų įpareigoti URM teikti informaciją apie užsienio valstybėje esančių naudotojų skaičių ir siųsti jiems URM pranešimus.

Taip pat įstatymo projektu numatoma, kad jeigu užsienyje esančio piliečio sveikatai iškiltų pavojus, mobiliojo ryšio paslaugų teikėjai turėtų pateikti visą turimą informaciją, padėtų susisiekti su užsienio valstybėje esančiu asmeniu ir siųsti jam URM nustatyto turinio pranešimus.

Pažymėtina, kad, kilus pasaulinei krizei dėl COVID-19, URM prašymu operatoriai siuntė pranešimus apie 100 tūkst. paslaugų naudotojų. Tikėtina, kad šis apytikslis užsienyje esančių paslaugų naudotojų skaičius nesikeistų ir galimos antrosios COVID-19 bangos atveju.

Atsižvelgiant į situaciją konkrečiose užsienio valstybėse ir viruso plitimo dinamiką, būtų sprendžiama dėl pranešimų siuntimo geografijos ir dažnumo poreikio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.