„SpaceX“ linksta į karybą: ką tik sutarė Pentagonui pagaminti išskirtinę karinę raketą

„SpaceX“ ir JAV Gynybos Departamento centrinė būstinė (Pentagonas) ką tik pasirašė sutartį naujos raketos kūrimui, kuri į bet kurią pasaulio vietą vos per 1 valandą atgabentų iki 80 tonų ginklų ir kitų karinės paskirties krovinių.

 Tikimasi, kad raketos bandymai prasidės jau kitais metais (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf iliustr.
 Tikimasi, kad raketos bandymai prasidės jau kitais metais (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2020, 12:04 PM

Tikimasi, kad raketos bandymai prasidės jau kitais metais, praneša „Business Insider“. Manoma, kad tokia raketa ginklus aplink pasaulį pergabentų 15 kartų greičiau nei esami orlaiviai – pavyzdžiui, JAV turimas „C-17 Globemaster“.

„Pagalvokite apie C-17 krovinių kiekio perkėlimą į bet kurią pasaulio vietą per mažiau nei valandą“, – konferencijoje sakė JAV generolas Stephenas Lyonsas.

Naujoji sutartis yra dar vienas įrodymas, kad „SpaceX“ labai linksta į karinę partnerystę. Šios savaitės pradžioje privati ​​kosmoso kompanija laimėjo sutartį su kariuomenės Kosmoso plėtros agentūra gaminti keturis raketų sekimo palydovus.

Prieš tai kariuomenė kreipėsi į „SpaceX“, norėdama paversti „Starlink“ plačiajuosčio ryšio palydovų žvaigždyną nauju karinės navigacijos tinklu, o šių metų pradžioje Kosmoso pajėgų pareigūnai leido suprasti, kad jie jau artimai bendradarbiauja su „SpaceX“, rugpjūtį pasirašę su ja sutartį.

Naujoji ginklų pristatymo sistema primena militarizuotą erdvėlaivio versiją, kurią „SpaceX“ generalinis direktorius pasiūlė dar 2017 metais, kai kalbėjo apie keleivių keliones į kosmosą. Naujasis planas yra labai panašus, tik su ginklais, o ne su žmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.