„Apple“ kuria paieškos variklį, konkuruosiantį su „Google“ technologija

„Apple“ paspartino savo paieškos variklio kūrimą, kuris leistų „iPhone“ gamintojai pasiūlyti alternatyvą „Google“, rašo „The Financial Times“.

„Apple“ paspartino savo paieškos variklio kūrimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Apple“ paspartino savo paieškos variklio kūrimą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2020, 10:47 AM

Pranešime, cituojant neįvardytus šaltinius, teigiama, kad į operacinę sistemą „Apple iOS 14“ jau įtraukta tam tikrų paieškos sistemos technologijos elementų.

Žingsnis žengiamas tuo metu, kai stiprėja antimonopolinių įstatymų vykdymo kontrolė, o reguliuotojos iškėlė „Google“ bylą JAV dėl bendrovės dominuojančios pozicijos paieškos technologijų srityje.

JAV Teisingumo departamentas savo ieškinyje pažymėjo, kad „Google“ moka „Apple“ milijardus dolerių tam, kad jos paieškos sistema būtų pagrindinė „iOS“ įrenginių paieškos sistema.

„Apple“ iš karto neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pateikti komentarą. Ankstesnėse ataskaitose sakoma, kad „Apple“ pradėjo keletą vidaus tyrimų, kurių objektas yra nuosavos paieškos sistemos kūrimas.

Pasak „The Financial Times“, „Apple“ prieš dvejus metus pasamdė buvusį „Google“ dirbtinio intelekto sprendimų skyriaus vadovą Johną Giannandrea, kad pastarasis padėtų kurti dirbtinio intelekto galimybes ir virtualųjį asistentą „Siri“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.