„Google“ ketina nutiesti pirmąjį optinį kabelį tarp Saudo Arabijos ir Izraelio

JAV informacijos technologijų gigantė „Google“, valdoma korporacijos „Alphabet“, planuoja nutiesti pirmąjį optinio pluošto kabelį tarp Saudo Arabijos ir Izraelio bei taip atverti naują koridorių pasauliniam interneto srautui šiame regione, skelbia „The Wall Street Journal“, remdamasis savais šaltiniais.

 JAV informacijos technologijų gigantė „Google“, valdoma korporacijos „Alphabet“, planuoja nutiesti pirmąjį optinio pluošto kabelį tarp Saudo Arabijos ir Izraelio.<br> 123rf nuotr.
 JAV informacijos technologijų gigantė „Google“, valdoma korporacijos „Alphabet“, planuoja nutiesti pirmąjį optinio pluošto kabelį tarp Saudo Arabijos ir Izraelio.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2020, 8:31 AM

Indiją su Europa sujungsiantis kabelis padidins interneto pralaidumą bei ir suteiks „Google“ galimybę plačiau išdėstyti savo duomenų centrus, siekiant užsitikrinti konkurencingumą prieš pagrindines varžoves – „Microsoft“ ir „Amazon“ korporacijas.

Naująjį projektą „Google“ pavadino „Blue Raman“, Indijos fiziko Chandrasekharos Venkatos Ramano garbei.

Dubajaus telekomunikacijų kompanijos „Salience Consulting“ skaičiavimais, daugiau kaip 8 tūkst. kilometrų ilgio kabeliui nutiesti prireiks apytikriai 400 mln. JAV dolerių.

Manoma, jog „Google“ dėl šio projekto įgyvendinimo ieškos finansavimo iš tokių telekomunikacijos pramonės partnerių kaip „Oman Telecommunications“ ir „Telecom Italia“. Šie ir kiti partneriai veikiausiai padės įgyvendinti projektą, tuo pačiu užsitikrindami prieigą prie šios šviesolaidinės infrastruktūros, pažymi WSJ.

Tikimasi, kad šviesolaidinį tinklą sudarys povandeninis kabelis tarp Indijos ir Saudo Arabijos, nuo jo nutiesiant atšakas į gretimas valstybes, o sausuma kabelis iš Saudo Arabijos būtų tiesiamas per Jordaniją iki Izraelio.

WSJ tvirtina, jog „Google“ siekia sukurtą naują interneto kelia aplenkiant Egiptą, kuris taiko „logiškai nesuprantamus“ įkainius tarptautinei ryšių infrastruktūrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.