Penktasis „Women Go Tech“ sezonas padės moterims atlaikyti COVID-19 pandemijos iššūkius

Moterų persikvalifikavimą į IT ir inžineriją skatinanti mentorystės programa „Women Go Tech“ pradeda kandidačių atrankas. Šiemet net 250 moterų galės mokytis iš tarptautinių IT ir inžinerijos įmonių mentorių bei siekti karjeros pokyčių technologijų sektoriuje. Penktasis „Women Go Tech“ programos sezonas skirtas padėti spręsti darbo rinkos iššūkius, paveiktus COVID-19 pandemijos, kuri skausmingiausiai palietė būtent moteris.

 Moterų persikvalifikavimą į IT ir inžineriją skatinanti mentorystės programa „Women Go Tech“ pradeda kandidačių atrankas.<br> Organizatorių nuotr.
 Moterų persikvalifikavimą į IT ir inžineriją skatinanti mentorystės programa „Women Go Tech“ pradeda kandidačių atrankas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2020, 1:23 PM

„Pradedame jau penktąjį „Women Go Tech“ mentorystės programos sezoną, kuris iš pradžių atsirado iš idėjos padrąsinti moteris žengti į IT ir inžinerijos sektorių, o šiandien yra pagalba, prisidedant prie COVID-19 pandemijos paveiktos darbo rinkos iššūkių suvaldymo. Sparčiai besiplečiantis technologijų sektorius yra vienas atspariausių ekonominiams sukrėtimams – net ir tokiems kaip COVID-19 krizė, todėl aktyvesnis moterų įsitraukimas į veiklą technologijų srityje gali tapti galimybe joms sustiprinti savo pozicijas darbo rinkoje bei atrasti visiškai naujas galimybes savirealizacijai“, – sako Žydrūnė Vitaitė, mentorystės ir turinio sesijų programos „Women Go Tech“ bendraįkūrėja.

5 kartus didesnė apimtis

Naujajame sezone į „Women Go Tech“ mentorystės programą planuojama atrinkti net 250 kandidačių. „Didžiuojamės, kad per penkerius metus „Women Go Tech“ mentorystės programa išaugo penkis kartus – nuo 45 iki 250 šiais metais planuojamų atrinkti ugdytinių. Negana to, „Women Go Tech“ tapo tarptautine organizacija: šią vasarą pradėjome veiklą Latvijoje ir ketiname toliau plėstis bei bendradarbiauti su kitais kaimyninių Europos šalių partneriais“, – pabrėžė Ž. Vitaitė.

Šiais metais „Women Go Tech“ programa vyks anglų kalba, todėl bus įtraukiama ir užsienio šalių mentorių bei atveriamos galimybės į „Women Go Tech“ programą kandidatuoti kitų šalių dalyvėms.

Duomenų analitika, IT operacijos, gamybos inžinerija ir daugelis kitų perspektyvių bei augančių technologinių krypčių – tai sritys, kuriose moterys galės gilinti savo žinias bei įgūdžius, reikalingus profesiniam tobulėjimui ir įsitvirtinimui technologijų sektoriuje.

Inžinerinėms specialybėms – prioritetas

Moterys, norinčios atrasti naujas galimybes ar suteikti pagreitį savo karjerai technologijų srityje, kviečiamos užpildyti šią anketą iki gruodžio 21 dienos, o vėliau nuotoliniu būdu bus organizuojamos jų atrankos.

„Mentorystės programoje gali dalyvauti visos moterys, nepaisant jų amžiaus ar išsilavinimo. Svarbiausi atrankos kriterijai yra aiški kandidačių motyvacija, pasiryžimas ir atkaklumas siekti karjeros technologijoje. Šįmet didelis prioritetas bus skirtas toms moterims, kurios kandidatuos į gamybos inžinerijos sektorių ir pasirinks gilintis į inžinerijos procesų kūrimą bei valdymą“, – pažymi „Women Go Tech“ valdybos narė Jarūnė Preikšaitė.

Mentorystės programa truks 6 mėnesius, per kuriuos dalyvės ne tik individualiai bendradarbiaus su paskirtu asmeniniu mentoriumi, bet ir lankysis praktinėse sesijose bei dalyvaus įvairiuose technologinių įmonių renginiuose.

Atsinaujinusi mentorių komanda

Šiemet „Women Go Tech“ mentorių komandoje tikimasi daugiau nei 200 IT, inžinerijos ir kitų technologijų bendrovių atstovų, kurie dalyvėms padės auginti savo kompetencijas bei siekti karjeros technologijose.

Mentorių gretas papildė didžiausios Europoje internetinės naudotų mados prekių prekybos platformos „Vinted“ ekspertai. „Tikime, kad tik įvairiapusiška ir skirtingomis savybėmis papildyta komanda gali sukurti plačiai naudojamą ir daugeliui aktualų technologinį produktą. Technologijų srityje itin svarbi specialistų įvairovė, todėl džiaugiamės galėdami prisijungti prie „Women Go Tech“ mentorystės programos. Didžiausias mūsų lūkestis – prisidėti prie tikslingo dalyvių ugdymo, suteikti įkvėpimo ir populiarinti technologijų sritis visoje šalyje.

Jau trečius metus iš eilės aktyviai į „Women Go Tech“ programos mentorystės veiklą įsitraukusios inžinerinės įmonės „HELLA Lithuania“ vykdantysis direktorius Tobias Pohlschmidt pabrėžia, kad dalyvavimas programoje kuria vertę ne tik jos dalyvėms, bet ir pačioms technologijų sektoriaus įmonėms. „Tai mums leidžia naujai pažvelgti į mus supan

ią aplinką ir identifikuoti sritis, kurias dar būtina tobulinti, norint pritraukti daugiau talentų. Norime paskatinti Lietuvos moteris prisidėti kuriant ateities technologijas. Tik dirbdami kartu galime pakeisti požiūrį į nusistovėjusius stereotipus ir sutelkti dėmesį į bendrą talentų ugdymą technologijose“, – teigė jis.

Taip pat „Women Go Tech“ programoje dalyvauja „Danske Bank“, „Axioma Metering“, „TransUnion“, „Wix“, „Telia“, „Genius Sports“ bei kitos technologijų lyderės.

Praėjusiais metais į „Women Go Tech“ mentorystės programą kandidatavo apie 800 moterų. „Women Go Tech“ yra pirmoji mentorystės ir technologinio turinio sesijų programa Lietuvoje, skirta merginoms ir moterims, siekiančioms karjeros technologijų sektoriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.