Ką iš tiesų reiškia„Xiaomi“ pavadinimas?

Daugelis, ko gero, susiduria su problema tariant šį žodį – „Xiaomi“ (iš tiesų reikėtų tarti „šiao mi“). O ar žinote jo reikšmę? Kompanijos generalinis direktorius Lei Junas pateikė atsakymą.

 Pagal įmonės filosofiją, prekės ženklas investuoja į mažus kasdienius dalykus, todėl laikui bėgant jis įgyja reikšmę.<br>Wikimedia commons
 Pagal įmonės filosofiją, prekės ženklas investuoja į mažus kasdienius dalykus, todėl laikui bėgant jis įgyja reikšmę.<br>Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2020, 4:33 PM

Prieš apsistojant ties „Xiaomi“ pavadinimu, kompanija svarstė kitus variantus – Hongxing (angl. Red Star, liet. Raudonoji žvaigždė), Laijiao (angl. Chilli) ir Heimi (angl. Black Rice, liet. Juodasis ryžis). Raudona žvaigždė, čili pipirai ir Juodieji ryžiai – kaip jums tokie pavadinimai?

Vis dėlto, kompanijai neįtiko nė vienas iš šių variantų. Galiausiai buvo pasirinktas „Xiaomi“ pavadinimas, kilęs iš kinų eilėraščio arba, tiksliau tariant – iš mėgstamiausios Lei Juno frazės, turinčios šią prasmę: „Buda į ryžio grūdą žiūri tiek pat reikšmingai, kaip ir į Xumi kalną“ (angl. „Buddha looks at a grain of rice, the size of Mount Xumi“).

Tad „Mi“ reikšmė yra ryžiai, o „Xiaomi“ – mažieji ryžiai. Pagal įmonės filosofiją, prekės ženklas investuoja į mažus kasdienius dalykus, todėl laikui bėgant jis įgyja reikšmę: „Maži ryžiai, kuriuos Buda matė didelius kaip kalnus“. O matant naujausius komercinius rezultatus, kažin, ar būtų galima sugalvoti geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.