Šventinės kino filmų ir spektaklių peržiūros – namuose

Nors didžiąsias metų šventes pasitinkame karantine, susiburti į jaukų kino vakarą su artimaisiais vis dar įmanoma, tiesa – tik virtualiai. Kartu dalintis emocijomis ir vienu metu stebėti tą patį kino filmą ar spektaklį galite virtualiose salėse.

Nors didžiąsias metų šventes pasitinkame karantine, susiburti į jaukų kino vakarą su artimaisiais vis dar įmanoma, tiesa – tik virtualiai.<br>123rf nuotr.
Nors didžiąsias metų šventes pasitinkame karantine, susiburti į jaukų kino vakarą su artimaisiais vis dar įmanoma, tiesa – tik virtualiai.<br>123rf nuotr.
Nors didžiąsias metų šventes pasitinkame karantine, susiburti į jaukų kino vakarą su artimaisiais vis dar įmanoma, tiesa – tik virtualiai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Nors didžiąsias metų šventes pasitinkame karantine, susiburti į jaukų kino vakarą su artimaisiais vis dar įmanoma, tiesa – tik virtualiai.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 25, 2020, 10:51 AM, atnaujinta Dec 25, 2020, 1:57 PM

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi sprendimais, kurie paįvairins jūsų šventinius kino ir teatro vakarus.

Filmų platformos ir virtualios kino salės

Bene paprasčiausias būdas kino salę perkelti į namus – pasinaudoti srautinio turinio platformų paslaugomis. Jose už mėnesinį mokestį galite neribotai žiūrėti siūlomus filmus, serialus, dokumentikos ar kitas laidas.

Lietuviško kino mėgėjams rekomenduojame išbandyti didžiausią vaizdo turinio platformą Baltijos šalyse „Go3“. Ja naudotis galėsite visuose savo išmaniuose įrenginiuose – nuo telefonų iki televizorių. Platformoje rasite vienas geriausių lietuviškų laidų, populiarių filmų bei serialų, įdomių sporto transliacijų, taip pat tiesioginės televizijos kanalus su archyvo funkcija.

Viena populiariausių platformų „Netflix“ žiūrovams siūlo platų kino filmų, laidų, serialų asortimentą anglų kalba. Patogu ir tai, kad parsisiuntus į išmanųjį įrenginį norimą serialą ar filmą žiūrėti galėsite ir be interneto ryšio. Turinys mokamas, tačiau pirmąjį mėnesį išmėginti, ar naujos kartos televizija jums tinka, galite nemokamai.

Alternatyvi platforma „Apple TV+“ išsiskiria originaliu, niekur iki tol netransliuotu turiniu taip pat anglų kalba. Tai apdovanojimus pelnę serialai, įtraukiančios dramos, dokumentika, vaikų istorijos, komedijos ir dar daugiau.

Naujas „Apple Originals“ turinys pasirodo kiekvieną mėnesį, todėl būsite tikri, kad nuobodžiauti neteks ir kaskart galėsite rinktis iš naujų filmų. Televizijos prenumerata galima dalintis su penkiais šeimos nariais, o kalėdiniu laikotarpiu joje rasite ne vieną šiam sezonui skirtą filmą visai šeimai.

Daugiau lietuviškų filmų arba dalį kino teatro repertuaro galite saugiai, iš namų, žiūrėti ir tokiose lietuviškose platformose kaip „Žmonės cinema“, „Kino pavasaris“ ar „Skalvija“. Čia patikusį filmą išsirinks net ir išrankiausi kino gurmanai.

Kino vakarėlis su artimaisiais – nuotoliniu būdu

Virtualūs šeimos ar draugų susibūrimai gali tapti įsimintinomis patirtimis išbandžius virtualius kino vakarėlių įrankius.

Plėtiniu „Netflix Teleparty“ galite suorganizuoti vadinamąjį kino vakarėlį. Jis vyksta labai paprastai – jūs ir draugų būrys prisijungiate prie savo „Netflix“ paskyrų, prieš tai išsirinkę konkretų filmą ar serialą, kurį norite žiūrite.

Tuomet šį plėtinį reikia įdiegti „Chrome“ naršyklėje – jis sinchronizuoja skirtingų paskyrų žiūrėjimo laikus. Kitaip tariant užtikrina, kad visa kompanija tuo pačiu metu matytų tą patį vaizdą. Papildomai ekrane atsiranda ir pokalbių (angl. „Chat“) funkcija, todėl galima gyvai aptarinėti žiūrimą filmą ar dalintis įspūdžiais.

Beveik analogiškai veikia ir kitas įrankis „Scener“, skirtas įvairioms srautinio turinio platformoms. Juo galėsite organizuoti „Netflix“, „Disney“, „Prime Video“, „Vimeo“ ir kitų platformų kino vakarus. Be to, „Scener“ suteikia galimybę draugus netgi matyti.

Dar vienas įrankis sinchronizuotoms video peržiūroms – „TwoSeven“. Jis suderinimas su „YouTube“, „Prime Video“, „Netflix“, „Apple TV“, „HBO MAX“ ir daugeliu kitų vaizdo turinio platformų. Čia taip pat turėsite galimybę įspūdžiais dalintis gyvai – vaizdo kameromis.

Spektakliai jūsų namuose

Didieji Lietuvos teatrai jau per pirmąją karantino bangą suskubo žiūrovams pasiūlyti spektaklių peržiūras virtualiai. Ši galimybė svarbi ir šiuo šventiniu periodu. Tiek vaikams, tiek suaugusiems skirtus spektaklius išsirinkti galima oficialiose teatrų svetainėse arba bilietų platinimo platformose, pavyzdžiui, „Tiketa“, „Bilietai.lt“.

Ši turininga pramoga ne tik smagiam laikui prie ekrano suburs namiškius, bet ir atsieis gerokai pigiau, nei bilietas į tikrą spektaklį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.