Slovėnija vėl įjungė Krško atominę elektrinę po žemės drebėjimo Kroatijoje

Slovėnija vėlai trečiadienį vėl įjungė savo vienintelę atominę elektrinę, automatiškai išsijungusią po kaimyninę Kroatiją antradienį supurčiusio 6,4 balo žemės drebėjimo, pranešė jėgainę valdanti bendrovė.

 Slovėnija vėlai trečiadienį vėl įjungė savo vienintelę atominę elektrinę, automatiškai išsijungusią po kaimyninę Kroatiją antradienį supurčiusio 6,4 balo žemės drebėjimo.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Slovėnija vėlai trečiadienį vėl įjungė savo vienintelę atominę elektrinę, automatiškai išsijungusią po kaimyninę Kroatiją antradienį supurčiusio 6,4 balo žemės drebėjimo.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-12-31 11:01

„Jėgainė nepatyrė jokios žalos, patikrintos sistemos veikia tinkamai“, – sakoma trečiadienį Krško elektrinės tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Pranešime nurodoma, kad elektrinė bus įjungta apie 22 val. vietos (23 val. Lietuvos) laiku ir naktį išvystys apie 50 proc. savo galingumo, o visu galingumu pradės veikti vėliau ketvirtadienį.

Jėgainės reaktorius buvo automatiškai išjungtas dėl Kroatijoje įvykusio žemės drebėjimo, kuris buvo juntamas ir Austrijos sostinėje Vienoje.

„Elektrinės įranga buvo nuosekliai tikrinama ir išbandoma“, – sakoma pranešime.

Slovėnijos parlamentas antradienį taip pat turėjo trumpam nutraukti posėdžius, dėl žemės drebėjimo sutrikus elektros tiekimui. Be to, buvo pranešta apie nesmarkiai apgadintus pastatus.

Nuo 1983 metų veikianti 700 megavatų Krško elektrinė patenkina apie 20 proc. Slovėnijos elektros poreikių, taip pat apie 15 proc. jos bendrasavininkės Kroatijos poreikių.

Planuota, kad jėgainė veiks iki 2023 metų, bet abi šalys susitarė pratęsti jos darbą dar 30 metų, nors buvo reiškiama nuogąstavimų dėl pasenusių sistemų ir žemės drebėjimų pavojaus regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.