„Twitter“ užblokavo per 70 000 D. Trumpą remiančių sąmokslo teorijos šalininkų paskyrų

 Socialinis tinklas „Twitter“ pirmadienį paskelbė užblokavęs su sąmokslo teorija „QAnon“ siejamų „daugiau nei 70 tūkst. paskyrų“, reaguodamas į praeitą savaitę įvykusį amerikiečių prezidento Donaldo Trumpo šalininkų įsiveržimą į JAV Kapitolijų.

  Socialinis tinklas „Twitter“ pirmadienį paskelbė užblokavęs su sąmokslo teorija „QAnon“ siejamų „daugiau nei 70 tūkst. paskyrų“, reaguodamas į praeitą savaitę įvykusį amerikiečių prezidento Donaldo Trumpo šalininkų įsiveržimą į JAV Kapitolijų.<br> AFP / Scanpix nuotr.
  Socialinis tinklas „Twitter“ pirmadienį paskelbė užblokavęs su sąmokslo teorija „QAnon“ siejamų „daugiau nei 70 tūkst. paskyrų“, reaguodamas į praeitą savaitę įvykusį amerikiečių prezidento Donaldo Trumpo šalininkų įsiveržimą į JAV Kapitolijų.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2021, 10:22 AM

Socialinis tinklas valymą pradėjo penktadienį – netrukus po to, kai visam laikui užblokavo D. Trumpo paskyrą dėl smurtą galinčių kurstyti pareiškimų.

„Nuo penktadienio dėl mūsų pastangų buvo užblokuota daugiau nei 70 tūkst. paskyrų. Daugeliu atvejų tas pats asmuo valdė kelias paskyras“, – rašoma „Twitter“ tinklaraštyje.

„Šios paskyros prisidėjo prie masiško dalijimosi su „QAnon“ susijusiu žalingu turiniu ir visų pirma buvo skirtos platinti šią sąmokslo teoriją visoje platformoje“, – priduriama įraše.

Kraštutinio dešiniojo „QAnon“ judėjimo šalininkai teigia, kad D. Trumpas kariauja slaptą karą su pasauline liberalia Šėtoną garbinančių pedofilų sekta.

Dauguma pagrindinių socialinės žiniasklaidos platformų žengė beprecedentį žingsnį po to, kai D. Trumpo šalininkai praeitą trečiadienį įsiveržė į Kapitolijų, siekdami sutrukdyti Kongresui patvirtinti Joe Bideno (Džo Baideno) pergalę JAV prezidento rinkimuose. Tas įvykis pribloškė Jungtines Valstijas ir pakenkė šalies įvaizdžiui pasaulyje.

Socialiniai tinklai „Facebook“ ir „Twitter“ neribotam laikui įšaldė D. Trumpo paskyras, atsisakančio sutikti su lapkričio 3 dieną įvykusių rinkimų rezultatais ir skleidžiančio nepagrįstas teorijas, kad tas balsavimas buvo suklastotas.

Abi platformos motyvavo savo sprendimus tolesnio smurto pavojumi, ypač artėjant sausio 20 dieną vyksiančiai J. Bideno inauguracijai.

„Twitter“ taip pat atsižvelgė į faktą, kad jo platformoje ir kituose socialiniuose tinkluose sklido planai nuo sausio 17 dienos surengti daugiau ginkluotų protestų, įskaitant potencialią antrą ataką prieš JAV Kapitolijų ir valstijų teisėkūros institucijas.

Šis socialinis tinklas buvo mėgstamiausia D. Trumpo platforma. Prezidentas turėjo 88 mln. sekėjų, kai buvo užblokuota jo paskyra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.