JAV smūgis dar vienam populiariam Kinijos gamintojui: laukia „Huawei“ likimas?

Dėl JAV taikomų sankcijų Kinijos technologijų kompanijai „Huawei“ praėjusieji metai buvo iš tiesų sudėtingi. Tačiau, panašu, kad JAV neapsiribos tik „Huawei“ – juodajame sąraše atsidūrė dar viena Kinijos technologijų milžinė.

 JAV smūgis dar vienam populiariam Kinijos gamintojui: laukia „Huawei“ likimas?<br> 123rf nuotr.
 JAV smūgis dar vienam populiariam Kinijos gamintojui: laukia „Huawei“ likimas?<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2021, 12:01 PM

Kaip ir tikėtasi, naujienos apie JAV sankcijas „Xiaomi“ turėjo tiesioginės įtakos gamintojo akcijų vertei. JAV gynybos departamentas į juodąjį sąrašą įtraukė „Xiaomi“, kaltindamas gamintoją tiesioginiais ryšiais su Kinijos kariuomene.

Neilgai trukus žinia pasklido po pasaulį, sukeldama abejonių ir ginčų dėl kadenciją baigiančio prezidento Donaldo Trumpo sprendimo. Tačiau be galimų motyvų ir priežasčių, faktas, kad šis žingsnis turėjo stiprią įtaką „Xiaomi“ akcijoms.

Praėjus kelioms valandoms po sankcijų paskelbimo, Honkongo biržoje „Xiaomi“ akcijos nukrito 10 proc. Nuo vidutiniškai maždaug 30 JAV dolerių už akciją ji pasiekė žemiausią 28,50 JAV dolerių kainą. Tai nėra tragiška situacija, tačiau vis tiek tai gana staigus kritimas, įvykęs per kelias valandas.

Pranešus apie JAV sankcijas „Xiaomi“, kilo panika dėl galimo tokio paties likimo, kaip „Huawei“. Vis dėlto, skirtingai nei konkuruojanti įmonė, „Xiaomi“ nebuvo įtraukta į JAV prekybos departamento subjektų sąrašą. Tad gamintojas galės toliau laisvai bendradarbiauti su „Google“, „Qualcomm“ ir pan. Draudimas susijęs su JAV piliečių ir įmonių negalėjimu investuoti į „Xiaomi“.

Be „Xiaomi“, JAV į juoduosius sąrašus įtraukė dar 8 Kinijos kompanijas. Tarp žinomų bendrovių sąraše yra ir orlaivių gamintojas „Comac“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.