„Netflix“ ir MGM planuoja kurti filmus apie „GameStop“ ir AMC akcijų šuolį

Srautinės televizijos platforma „Netflix“ ir kino studija „Metro-Goldwyn- Mayer“ (MGM) praeitą savaitę pradėjo atskirus kino projektus, skirtus pastarojo meto įvykiams Volstryte, kai socialinės žiniasklaidos tinkluose susibūrę individualūs investuotojai sukėlė bendrovių „GameStop“ ir „AMC Entertainment Holdings“ akcijų, iki tol nepasižymėjusių perspektyvumu, šuolį, rašo „The Wall Street Journal“ (WSJ).

 „Netflix“ ir „Metro-Goldwyn- Mayer“ pradėjo atskirus kino projektus, skirtus pastarojo meto įvykiams Volstryte, kai socialinės žiniasklaidos tinkluose susibūrę individualūs investuotojai sukėlė bendrovių „GameStop“ ir „AMC Entertainment Holdings“ akcijų, iki tol nepasižymėjusių perspektyvumu, šuolį.<br> 123rf nuotr.
 „Netflix“ ir „Metro-Goldwyn- Mayer“ pradėjo atskirus kino projektus, skirtus pastarojo meto įvykiams Volstryte, kai socialinės žiniasklaidos tinkluose susibūrę individualūs investuotojai sukėlė bendrovių „GameStop“ ir „AMC Entertainment Holdings“ akcijų, iki tol nepasižymėjusių perspektyvumu, šuolį.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2021, 9:38 AM

Vaizdo žaidimų parduotuvės operatorės „GameStop“ akcijų vertė praėjusią savaitę pašoko penkis kartus, pranešė transliuotojas CNBC.

Bendrovės akcijų paklausą paskatino pavieniai investuotojai, kurie „Reddit“ ir kitose socialinėse žiniasklaidos priemonėse susibūrė kovai su rizikos draudimo fondais, stačiusiais už tokių bendrovių kaip „GameStop“ akcijų nuvertėjimą.

„Netflix“ derasi su scenaristu Marku Boalu, kuris parašė scenarijų filmui „Zero Dark Thirty“ (liet. „Pusvalandis po vidurnakčio“), remdamasis „al Qaeda“ lyderio Osamos bin Ladeno neutralizavimo istorija, leidiniui WSJ pranešė informuotas šaltinis.

Filme gali vaidinti 24 metų amerikiečių aktorius Noah Centineo.

Savo ruožtu MGM ketina ekranizuoti planuojamą išleisti amerikiečių rašytojo Beno Mezricho knygą „The Antisocial Network“ (liet. „Antisocialinis tinklas“). Pasak WSJ šaltinio, studija jau įgijo teises į būsimą rašytojo knygą, kuri šį mėnesį bus pasiūlyta leidėjams.

Anksčiau apie įmonių planus pranešė leidinys „The Deadline“.

„Netflix“ ir MGM turi nedelsdamos susitarti su režisieriais ir aktoriais, kol konkurentės nepradėjo panašių projektų, pažymi WSJ.

Holivudo studijos ir srautinių transliacijų bendrovės dažnai siekia pirmosios įgyti teises į visame pasaulyje didelio atgarsio sulaukusias istorijas.

Naujausi kino prodiuserių susidomėjimo sulaukę įvykių pavyzdžiai yra Tailando vaikų futbolo komandos gelbėjimas iš užlieto urvo ir Silicio slėnio įmonių, tokių kaip „Theranos“ ir „WeWork“, nuosmukis.

Holivudo filmų sąraše jau yra kūrinių, skirtų finansų rinkų sukrėtimams. Pavyzdžiui, 2015 metais pasirodė filmas „The Big Short“ (liet. „Didžioji skola“), skirtas 2008 metų finansų krizei.

Filmas Jungtinėse Valstijose uždirbo 70 mln. JAV dolerių ir buvo nominuotas penkiems Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimams.

„GameStop“ akcijų šuolio istorija gali pritraukti jauną auditoriją, kuri į kino teatrus vaikšto rečiau nei ankstesnės kartos, pažymi WSJ, atsižvelgiant į tai, kad tarp aktoriaus N. Centineo yra daug jaunų žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.