Oro linijų pilotai pranešė apie dideliame aukštyje pastebėtą NSO

„American Airlines“ pilotui teko neįprasta užduotis – pranešti apie virš jo valdomo lėktuvo praskriejusį neatpažintą cilindro formos objektą.

 „American Airlines“ pilotui teko neįprasta užduotis – pranešti apie virš jo valdomo lėktuvo praskriejusį neatpažintą cilindro formos objektą (asociatyvinė iliustr.)<br> 123rf iliustr.
 „American Airlines“ pilotui teko neįprasta užduotis – pranešti apie virš jo valdomo lėktuvo praskriejusį neatpažintą cilindro formos objektą (asociatyvinė iliustr.)<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2021, 8:55 AM, atnaujinta Feb 26, 2021, 9:29 AM

„American Airlines“ skrydis iš Sinsinačio į Finiksą vasario 21 dieną nepraėjo be nuotykių. Tiesa, apie juos paties lėktuvo keleiviai tikriausiai sužinojo tik iš spaudos. Vienas iš lėktuvo pilotų radijo ryšiu pranešė apie pastebėtą dideliu greičiu judantį neatpažintą skraidantį objektą.

Tuo metu A320 skrido daugiau nei 11 km aukštyje. Maždaug 13:09 vietiniu laiku lėktuvas skrido virš šiaurės-rytinio Naujosios Meksikos valstijos kampo. Taigi, buvo šviesi diena, pilotų matomumo neblokavo debesys, jų neklaidino meteoritai ar palydovai.

Radijo ryšiu pilotas nenoriai pranešė apie pastebėtą NSO. Pasak jo, ilgas cilindro formos objektas dideliu greičiu praskriejo virš lėktuvo. Pilotui šis NSO priminė sparnuotąją raketą, tačiau, aišku, ginkluotės bandymai virš civilinių lėktuvų nėra galimi.

„American Airlines“ išklausė savo pilotų pasakojimo ir perdavė informaciją FTB, kuri pradėjo tyrimą. Šiuo metu informacijos nėra, nes tai įvyko vos prieš kelias dienas. Tačiau sunku tikėtis, kad greitu metu kažkoks oficialus paaiškinimas apskritai pasirodys.

Galbūt tai buvo paklydęs eksperimentinis orlaivis? Naujos kartos žvalgybinis dronas? NSO entuziastai atkreipia dėmesį į tai, kad Naujoji Meksika ir visas regionas apskritai turi nemažai istorijų su keistais objektais danguje. Juk ir garsusis Rosvelo incidentas įvyko Naujoje Meksikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.