Billas Gatesas: tiesiai šviesiai apie tai, kam geriau išleistų savo pinigus Pasisakė ir apie Eloną Muską

„Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas paaiškino, kad jis paprasčiausiai nėra „Marso žmogus“, ir kad jis mieliau išleistų pinigus tymų vakcinoms ir kovai su klimato kaita – nei persikeltų į Marsą.

 „Ne, aš nesu Marso žmogus“, – sakė B.Gatesas. – Aš pažįstu daugybę „Marso žmonių“. Bet, žinote, man tai netaikoma“.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 „Ne, aš nesu Marso žmogus“, – sakė B.Gatesas. – Aš pažįstu daugybę „Marso žmonių“. Bet, žinote, man tai netaikoma“.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2021, 7:48 AM

Billo Gateso nuomonė buvo transliuojama „New York Times“ tinklalaidėje „Sway“.

 „Ne, aš nesu Marso žmogus“, – sakė B.Gatesas. – Aš pažįstu daugybę „Marso žmonių“. Bet, žinote, man tai netaikoma“.

Vis dėlto, verslininkas nėra nusiteikęs priešiškai Marso užkariavimo planų atžvilgiui. Jis gyrė žmones, panašius į Eloną Muską – ir viską, ką jis pasiekė kalbant apie elektromobilius. B.Gatesas pavadindo „Tesla“ generalinio direktoriaus kūrybą „vienu didžiausių indėlių į klimato pokyčius“.

„Microsoft“ įkūrėjas taip pat pabrėžė, kad darbas su elektromobiliais buvo lengvoji dalis – o didesnėms pramonės šakoms reikia didelio apsivalymo, tvarumo požiūriu.

„Mes iš esmės nepakankamai dirbame dėl svarbių dalykų: plieno, cemento, mėsos“, – teigė B.Gatesas. – Ir, deja, tai, ką žmonės galvoja – elektra, keleiviniai automobiliai – yra tik trečdalis problemos. Taigi, turime dirbti su dviem trečdaliais.“

Tad užuot finansavęs kosmines misijas Raudonojoje planetoje, IT verslininkas mieliau išleidžia dalį savo turto su Žeme susijusioms problemoms spręsti – tokioms kaip tymų vakcinos, kiti sveikatos klausimai ir klimato krizė.

Akivaizdu, kad B.Gatesas įsitraukė į tai, kas jam rūpi. Pavyzdžiui, jo branduolinės energetikos projektas, pristatytas praėjusiais metais, tikisi kovoti su klimato kaita. Verslininkas įspėja, kad galiausiai dėl klimato kaitos mirčių bus daug daugiau nei dėl COVID-19 pandemijos.

Billas Gatesas žinomas kaip praktiškas žmogus, puikiai suvokiantis, kaip viskas susiklostys. Paprastai, kai jis kažką numato, taip ir atsitinka. Taigi, kai jis pasidalins savo prognozėmis apie kitas pagrindines grėsmes, su kuriomis susidurs žmonija, galbūt turėtume į tai rimtai atkreipti dėmesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.