Virtualaus bendravimo paįvairinimui – 5 žaidimai mobiliesiems telefonams

Pernai kompiuterinių ir mobiliųjų žaidimų rinkos dydis siekė 136,5 mlrd. eurų, kurių didžioji dalis tenka mobiliesiems įrenginiams. Jų populiarėjimą lemia ne tik pačių telefonų evoliucija – galingesni procesoriai, geresni ekranai, bet ir socialinis aspektas. Ypač dabar, pandemijos sąlygomis, mobilieji žaidimai gali paįvairinti nuotolinį bendravimą.

Ypač dabar, pandemijos sąlygomis, mobilieji žaidimai gali paįvairinti nuotolinį bendravimą.<br> 123rf nuotr.
Ypač dabar, pandemijos sąlygomis, mobilieji žaidimai gali paįvairinti nuotolinį bendravimą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2021, 11:03 AM

Jūsų dėmesiui – „Tele2“ Inovacijų biuro“ ekspertas Arnoldas Lukošius dalinasi dėmesio vertais draugų rato žaidimais mobiliuosiuose.

1. Kortų ir fentezi gerbėjams – „Hearthstone“. 1994-aisiais kompiuterinių žaidimų gigantas „Blizzard Entertainment“ sukūrė pirmąjį savo „Warcraft“ serijos žaidimą – realiu laiku žaidžiamą strateginį žaidimą „Warcraft: Orcs & Humans“. Tai buvo bene daugiausiai pasaulyje uždirbančios vaizdo žaidimų franšizių pradžia, kuri „pagimdė“ perversmu žaidimų rinkoje tapusį realiu laiku daugelio žaidėjų vienu metu žaidžiamą „World of Warcraft“.

Sąlyginai naujausias franšizės produktas, 2013 m. pasirodęs realiu laiku žaidžiamas kortų žaidimas „Hearthstone“. Jis remiasi visa „Warcraft“ serijos istorija – naudojami tie patys herojai, simboliai ar relikvijos. Žaidimo principas labai paprastas. Jūs susikuriate savo kortų kaladę, su kuria ir žaidžiate, laimite naujų, geresnių kortų, toliau žaidžiate bei tobulinate kaladę ir t. t.

Kadangi „Hearthstone“ žavesys slypi ne grafikoje, juo mėgautis galima ne tik kompiuteriuose ar planšetėse, bet vis labiau galingumu pasižyminčiuose telefonuose. Kortų kolekcionavimo aspektas ir azartas įtraukia nuo pirmojo mačo. Patarimas pradedantiesiems: skirkite laiko mokymų (angl. tutorials) peržiūrai – tai padės įgyti konkurencinį pranašumą prieš savo draugus.

Nuotoliniam (arba nebūtinai) vakarėliui – „Psych!“. Mobiliesiems sukurtas protmūšio (angl. trivia) tipo žaidimas puikiai linksmins tiek per „Zoom“ vakarėlį, tiek ir, galų gale, susitikus gyvai. Įprastą viktoriną čia papildo ir detektyvo prieskonis, mat žaidėjai siekia ne tik atsakyti į klausimus, bet ir identifikuoti apgaviką.

Žaidėjai susiburia virtualiame kambaryje ir vienas po kito kuria netikrus atsakymus į pasirinktos viktorinos temos klausimus. Taškai renkami arba apgavus kitus žaidėjus, arba teisingai identifikavus klaidingus atsakymus. Papildomo azarto tikrai pridės nuolat kylantis nepasitikėjimas savo draugais.

Klasikiniai stalo žaidimai telefone. Išmanieji telefonai dar labiau prisidėjo prie stalo žaidimų populiarėjimo, perkeldami juos į virtualią erdvę. „Google Play“ arba „Apple AppStore“ galite rasti pačius žinomiausius stalo žaidimų pavadinimus. Ieškote kažko paprasto, bet labai įtraukiančio, tuo pačiu metu linksminančio ir pykdančio? Įsirašykite kortų žaidimą „Uno“.

Labiau domina taktinio pasiruošimo, apsukrumo ir šiek tiek beatodairiškumo reikalaujanti klasika? Išbandykite mobiliąją „Monopolio“ versiją. O gal mėgstate ne tik gromuliuoti taktikas bei strategijas, bet ir tuo pačiu metu bendrauti? Jums turėtų patikti jau kelis dešimtmečius populiarumo neprarandantis „Catan“. Visus juos žaisti galite tiek su nepažįstamaisiais, tiek į kompaniją susikvietę draugus.

Nuotykių žanro gerbėjams – „Sky: Children of the Light“. Nuotykių žanras – vienas populiariausių, labai dažnai priviliojantis į žaidimų pasaulį visiškai naujus žmones. Nors žaidimas sukurtas specialiai „Nintendo Switch“ konsolei, jį galite žaisti ir mobiliajame įrenginyje.

„Sky: Children of the Light“ yra ideali pradžia pažinčiai su nuotykių žanru. Čia pasineriate į nuostabiai gražios animacijos pasaulį, po kurį klajodami sprendžiate įvairias užduotis, įmenate paslaptis. Žaidimas kur kas smagesnis draugų kompanijoje – tereikia su jais pasidalinti specialiu QR kodu. Paprastai tokia patirtis būna ne tik smagesnė, bet ir efektyvesnė. Kelios galvos užduotis įveikti juk sugeba gerokai greičiau nei viena.

Mėgstantiems varžytis – mobilieji sporto simuliatoriai. Jeigu esate biliardo gerbėjai, pats metas į savo telefonus įsirašyti „8 Ball Pool“. Jį žaisti galima tiek su žmonėmis iš viso pasaulio, tiek ir susijungus su draugais. Žinoma, galite rinktis ir kažką gerokai aktyvesnio. Pavyzdžiui, puikia grafika ir preciziška mechanika išsiskiriantį teniso simuliatorių „Ultimate Tennis“. Be to, turėsite galimybę rinktis iš kompiuterio sugeneruotų arba realių oponentų.

Vis dėlto, jeigu norisi į žaidimą įtraukti gerokai didesnę kompaniją, rekomenduojame jau išgirtą „Mario Kart Tour“, kurį žaisdami gausite ne tik adrenalino, bet ir daugybę progų karštoms diskusijoms su draugais.

Visus žaidimus parsisiųsti, priklausomai nuo turimo išmanaus įrenginio, galite „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.