Nuo programišių nukentėjo „CityBee“ vadovas K. Kaikaris: įsilaužė į „Facebook“ paskyrą

Pirmadienio rytą nuo programišių atakos asmeniškai nukentėjo trumpalaikės automobilių nuomos „CityBee“ pats vadovas – buvo neteisėtai prisijungta prie Kristijono Kaikario „Facebook“ paskyros ir jo vardu buvo paskelbtas fiktyvus skelbimas.

Pirmadienio rytą buvo neteisėtai prisijungta prie Kristijono Kaikario „Facebook“ paskyros ir jo vardu buvo paskelbtas fiktyvus skelbimas.<br> 123rf iliustr. / T.Bauro nuotr.
Pirmadienio rytą buvo neteisėtai prisijungta prie Kristijono Kaikario „Facebook“ paskyros ir jo vardu buvo paskelbtas fiktyvus skelbimas.<br> 123rf iliustr. / T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2021, 12:07 PM, atnaujinta Mar 8, 2021, 12:14 PM

Kaip vėliau „Facebook“ įraše paskelbė pats K.Kaikaris, greičiausiai buvo pasinaudota kenkėjiška duomenų rinkimo programa.

„Pasikeičiau „Facebook“ prisijungimo duomenis, atsijungiau iš visų įrenginių (radau piratinį „Android“ įrenginį, tokio neturiu), ištryniau netikrus įrašus ir tikiuosi, kad tai nepasikartos, – viešame įraše teigė „CityBee“ vadovas. – Dar viena pamoka mums visiems, kaip atsargiai turime elgtis su asmens duomenimis“.

Kaip teigė pats K.kaikaris, prisijungimui prie „Facebook“ jis naudojo dviejų žingsnių prisijungimą (angl. two step authentification)

Paskutiniu metu „CityBee“ pagarsėjo tuo, kad vasario 15 d. programišių svetainėje buvo patalpintas skelbimas apie parduodamą kelerių metų senumo daugiau nei 110 000 „CityBee“ klientų duomenų bazę su vardais, pavardėmis, elektroninio pašto ir fiziniais adresais, asmens kodais, asmens dokumentų numeriais ir itin silpnai užšifruotais slaptažodžiais. Vėliau pats programišius portalui lrytas.lt patvirtino, kad duomenų bazė buvo kelis kartus parduota.

Lrytas.lt atkreipia dėmesį, kad įsilaužimas į asmens socialinio tinklo paskyrą yra pavojingas ne tik dėl fiktyvios ar žalingos informacijos skleidimo nukentėjusiojo vardu, bet ir dėl priėjimo prie kitų jo duomenų – visų susirašinėjimų ar net prisijungimų prie kitų paslaugų, jei tam naudojama „Facebook“ paskyra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.