Nuo gaisro nukentėjo didžiausias Europos debesijos paslaugų teikėjas

Prancūzijos debesų kompiuterijos įmonėje „OVHcloud“, kuri šią savaitę pradėjo galimą pirminio akcijų siūlymo procesą (IPO), kilo gaisras – ir sunaikino kai kuriuos serverius, o kitus privertė laikinai išjungti, trečiadienį pranešė įmonės vadovas.

 „Ugnis sunaikino SBG2. Sunaikinta dalis SBG1. Ugniagesiai gelbėja SBG3. Jokio poveikio SBG4 nėra“, – „Twitter“ paskelbė kompanijos įkūrėjas ir pirmininkas Octave'as Klaba.<br> Vaizdo įrašo stop-kadras
 „Ugnis sunaikino SBG2. Sunaikinta dalis SBG1. Ugniagesiai gelbėja SBG3. Jokio poveikio SBG4 nėra“, – „Twitter“ paskelbė kompanijos įkūrėjas ir pirmininkas Octave'as Klaba.<br> Vaizdo įrašo stop-kadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-10 15:10, atnaujinta 2021-03-10 15:15

„OVHcloud“ patarė klientams aktyvuoti krizinius duomenų atkūrimo planus.

„Ugnis sunaikino SBG2. Sunaikinta dalis SBG1. Ugniagesiai gelbėja SBG3. Jokio poveikio SBG4 nėra“, – „Twitter“ paskelbė kompanijos įkūrėjas ir pirmininkas Octave'as Klaba, turėdamas omenyje skirtingus padalinius, kuriuose laikomi serveriai.

„Mes neturime prieigos prie fizinės įvykio vietos. Štai kodėl SBG1, SBG3, SBG4 šiandien nebus paleisti iš naujo“, – pridūrė jis.

Strasbūre yra įsikūręs vienas iš 17 „OVHcloud“ duomenų centrų Prancūzijoje – ir 32 pasaulyje.

Dėl šių įvykių nukentėjo ir klientai. Ryšių su visuomene agentūra „Caroline Charles Communication“, kurios klientų tarpe yra tokie prekių ženklai kaip Thomas Browne'as ir „Fila“ ir kurie kaip tik dalyvauja Paryžiaus mados savaitėje, teigė praradusi prieigą prie el.pašto.

„Nepraradome jokių duomenų, tačiau kol kas neturime el. laiškų“, – „Reuters“ sakė Caroline Charles, pridurdama, kad įmonės duomenys buvo laikomi serveryje kitoje fizinėje vietoje.

Nacionalinius duomenis, kurie yra prieinami visuomenei, Prancūzijos vyriausybė taip pat laiko „OVHcloud“ serveriuose. Tarpžinybinės skaitmeninių paslaugų tarnybos atstovė „Reuters“ sakė, kad dabar tiriamas poveikio mastas. Svetainė data.gouv.fr kurį laiką neveikė.

1999 m. įkurta „OVHcloud“ yra didžiausias debesijos paslaugų teikėjas Europoje, konkuruojantis su rinkoje dominuojančiais JAV milžinais „Amazon Web Services“, „Microsoft Azure“ ir „Google Cloud“.

Prancūzijos politikai stipriai palaikė „OVHcloud“ kaip galimą alternatyvą JAV debesijos paslaugų teikėjams – tačiau iki šiol įmonei dar trūko pajėgumų finansinės įtakos.

„Šiuo metu tikslas yra sukurti perkrovimo planą, bent jau SBG3 / SBG4, galbūt SBG1. Norėdami tai padaryti, turime patikrinti ir tinklo kambarius“, – ryte sakė O.Klaba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.