E. Muskas savo kompanijoje „Tesla“ vainikuotas „technokaraliumi“

Elektromobilių gamintoja „Tesla“ savo įkūrėjui ir vadovui, milijardieriui Elonui Muskui skyrė naują titulą: vainikavo jį „technokaraliumi“.

 Elektromobilių gamintoja „Tesla“ savo įkūrėjui ir vadovui, milijardieriui Elonui Muskui skyrė naują titulą: vainikavo jį „technokaraliumi“.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Elektromobilių gamintoja „Tesla“ savo įkūrėjui ir vadovui, milijardieriui Elonui Muskui skyrė naują titulą: vainikavo jį „technokaraliumi“.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2021, 8:34 AM

Kompanijos vyriausiasis finansininkas Zachas Kirkhornas nuo šiol bus vadinamas „monetų valdovu“ (angl. Master of Coin), veikiausiai pasiskolinus šį titulą iš George'o R. R. Martino (Džordžo R. R. Martino) maginės fantastikos romanų ciklo „A Song of Ice and Fire“ (liet. „Ledo ir ugnies giesmė“), pirmadienį dokumentuose JAV Vertybinių popierių ir biržos komisijai (SEC) nurodė „Tesla“.

Kompanija nesakė, ar nauji oficialūs, iškart įsigaliojantys titulai reiškia ir kokias nors papildomas pareigas, tačiau dokumentuose rašė, kad „Elonas ir Zachas tuo pačiu išlaikys atitinkamai generalinio direktoriaus ir vyriausiojo finansininko pozicijas“.

Normas laužantis verslininkas E. Muskas, turintis daugiau kaip 41 mln. „Twitter“ sekėjų ir valdantis daugiau kaip 180 mlrd. dolerių (150,8 mlrd. eurų) vertės turtą, dažnai konfliktuodavo su SEC ir nesidrovi kritikuoti ją socialinėje žiniasklaidoje.

2018 metais SEC apkaltino E. Muską sukčiavimu, skyrė jam 20 mln. dolerių (16,8 mln. eurų) baudą ir pareikalavo atsistatydinti iš „Tesla“ valdybos pirmininko posto, jam „Twitter“ tinkle išdėsčius klaidinantį planą privatizuoti elektromobilių gamintoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.