Dėl pandemijos praradote pajamas? Žmonės randa išmanių būdų užsidirbti

Daliai verslų dėl pandemijos nutraukus ar laikinai sustabdžius veiklą, oficialus nedarbas Lietuvoje šiandien siekia rekordines aukštumas – net 16 proc. Išeitimi netekusiems pajamų gali tapti platformos ir programėlės išmaniesiems įrenginiams – jos leidžia papildomai užsidirbti atliekant nesudėtingas užduotis sau patogiu laiku namuose. Apie išmanius būdus užsidirbti pranešime žiniasklaidai pasakoja „Bitės Profai“.

 Išeitimi netekusiems pajamų gali tapti platformos ir programėlės išmaniesiems įrenginiams – jos leidžia papildomai užsidirbti atliekant nesudėtingas užduotis sau patogiu laiku namuose.
 Išeitimi netekusiems pajamų gali tapti platformos ir programėlės išmaniesiems įrenginiams – jos leidžia papildomai užsidirbti atliekant nesudėtingas užduotis sau patogiu laiku namuose.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-22 10:48

„Papildomai užsidirbti galite atlikdami nesudėtingas užduotis – telefonu atsakinėjant į apklausų klausimus, fotografuojant, verčiant tekstus. Taip pat yra programėlių, leidžiančių lengvai pradėti teikti pavėžėjo ar maisto pristatymo paslaugas. Šiandien dėl karantino Lietuvoje ne visi gali dirbti įprastus darbus, tad panašios alternatyvos tampa vis labiau aktualios“, – pabrėžia „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

Už nuotraukas uždirba ne vien profesionalai

Gauti uždarbį galima vien už tai, kad naudojamasi išmaniojo kamera. Pavyzdžiui, „Getty Images“, „Shutterstock“ ar „EyeEm“ programėlės, nors panašių yra ir daugiau, siūlo tapti jų bendradarbiu. Žmonės parduoda savo mobiliaisiais įamžintas nuotraukas, o platformos netgi pataria, kokių fotografijų tam tikru metu pageidauja klientai.

„Čia yra milijonai klientų, iš kurių kažkuriam gali prireikti nuotraukos, pavyzdžiui, būtent jūsų mieste. Įkeltą fotografiją klientai atsisiunčia ir naudoja visur – reklamoje, svetainėse, knygose, žiniasklaidoje ar socialiniuose tinkluose. Už klientų atsisiųstas nuotraukas autoriai gauna honorarus. Kuo daugiau įkeliama įvairaus turinio, tuo daugiau atsiranda galimybių uždirbti. Svarbu kelti kokybiškus ir įdomius vaizdus, tačiau tikrai nebūtina būti profesionalu“, – paaiškina ekspertas.

Vidutiniškai „Getty Images“ fotografuojantiems už nuotraukas sumoka apie 60-100 eurų.

Užtenka atsakyti klausimus

Visiškai paprastą būdą užsidirbti siūlo apklausų programėlės, kuriomis tereikia atsakinėti į įvairius klausimus.

„Už apklausas paprastai mokami keli eurai. Tikslus atlygis priklauso nuo klausimų skaičiaus ir laiko per kurį reikia atsakyti apklausą. Klausimai įvairūs – nuo įvairių prekių vertinimo iki apklausų apie lankytinas miestų vietas. Nėra teisingų ar neteisingų atsakymų – tereikia pateikti savo nuomonę“, – pasakoja specialistas.

Viena didžiausių ir populiariausių platformų „Survey Junkie“ už vieną atliktą apklausą sumoka apie 2 eurus. „InboxDollars“ moka pinigus ne tik už atliktas apklausas, bet ir peržiūrėtus vaizdo įrašus ar išbandytus žaidimus. Taip pat daug vartotojų naudojasi „Swagbucks“ programėle.

Mėgstantiems judėti ir vairuoti

Papildomomis uždarbio galimybėmis gali tapti pavėžėjų platformos. Čia uždirbama vairuojant automobilį ii pavežant keleivius arba – pristatant maistą iš įvairių kavinių ar restoranų į klientų pasirinktas vietas su automobiliu, motociklu, dviračiu ar paspirtuku.

„Norint pradėti veiklą užtenka tik atsisiųsti išmaniąsias programėles kaip pavyzdžiui, „Bolt Driver“ arba „Bolt Courier“ ir užsiregistruoti. Naudojantis jomis priimami užsakymai ir matosi, kurioje vietoje yra pavėžėjo ar maisto užsakymo laukiantys klientai. Kuo daugiau užsakymų įvykdoma, tuo daugiau uždirbama pinigų. Suteikiama galimybė užsidirbti tiek vairuojantiems, tiek norintiems pristatymo paslaugas teikti naudojantis dviračiu ar paspirtuku“, – priduria M. Vrubliauskas.

Vienija laisvai samdomus specialistus

Platformos „Fiverr“ ar „Upwork“ vienija laisvai samdomus darbuotojus – rašytojus, dizainerius, vertėjus, programuotojus, rinkodaros ir kitų sričių specialistus.

„Upwork“ prašo susikurti paskyrą, nurodyti, kuo domitės ir savo kvalifikacijas. Galite rinktis iš trumpalaikių ar ilgalaikių projektų tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems. Atlygis mokamas už įvykdytą projektą, pavyzdžiui išverstą straipsnį arba už laiką, kurį skyrėte darbui atlikti“, – paaiškinaekspertas.

Panašią programėlę sukūrė ir lietuviai – Paslaugos.lt leidžia rasti įvairias paslaugas teikiančius žmones. Čia renkasi itin plataus spektro specialistai – nuo kirpėjų, trenerių ar masažuotojų iki šunų dresuotojų, biotechnikų ar privačių detektyvų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.